Ρωσία: Εξετάζεται η υποχρεωτική είσοδος με πιστοποιητικά σε Μέσα Μεταφοράς και καταστήματα

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση χρήσης των πιστοποιητικών, ακόμη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται νομοσχέδια, βάσει των οποίων η είσοδος σε καφετέριες, μέσα μεταφοράς και καταστήματα θα γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά πιστοποιητικά (QR).

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιβεβαίωσε ότι τα νομοσχέδια βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

ADVERTISING

Η εφημερίδα RBK στην ηλεκτρονική της έκδοση επικαλούμενη κυβερνητική πηγή έγραψε ότι θα κατατεθούν στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) δύο νομοσχέδια για την υποχρεωτική είσοδο με ηλεκτρονικά πιστοποιητικά σε μέσα μεταφοράς, σε καφετέριες και καταστήματα και πως το μέτρο αυτό θα ισχύει έως τον Ιούνιο του 2022.

O διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, δήλωσε ότι επιβολή ηλεκτρονικών πιστοποιητικών στα μέσα μεταφοράς είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο κατά της πανδημίας, καθώς θα μπορέσει να καταστείλει την κυκλοφορία του στελέχους Δέλτα και να αποτρέψει την εξάπλωση νέων στελεχών.

«Αυτό το μέτρο είναι αποτελεσματικό, και απόδειξη είναι αυτό που είδαμε το καλοκαίρι στο παράδειγμα της Μόσχας, όταν μετά την υποχρεωτική εισαγωγή των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών QR, άρχισε ο μαζικός εμβολιασμός. Εάν τα πιστοποιητικά επιβληθούν και σε νομοθετικό επίπεδο, αυτό θα είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι είναι αναγκαίο να καταπολεμηθούν οι ιστοσελίδες εκείνες μέσω των οποίων πωλούνται πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σ αυτούς που τα δημιουργούν.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot είναι τεχνολογικά έτοιμη για την εισαγωγή των κωδικών QR στις πτήσεις, και αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε στο TASS ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας Μιχαήλ Ντέμιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network