Ρωσία: Μία νεκρή και 3 τραυματίες από επίθεση drone

Διαβάζεται σε 1'
Ρωσία: Μία νεκρή και 3 τραυματίες από επίθεση drone
Associated Press

Η επίθεση από ουκρανικό drone στέρησε την ζωή μίας γυναίκας και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα στην Ρωσία.

Μία γυναίκα έχασε την ζωή της και τρία άτομα τραυματίστηκαν στη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ύστερα από επίθεση μέσω drone. Ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι «Ένα όχημα που κυκλοφορούσε με έναν άνθρωπο στο τιμόνι και τρεις επιβάτες δέχθηκε επίθεση από drone-καμικάζι (…) Δυστυχώς, μια γυναίκα σκοτώθηκε επί τόπου ύστερα από έκρηξη». Ο σύζυγος και οι πεθεροί της άτυχης γυναίκας νοσηλεύονται με τραύματα, προσθέτει ο Γκλάντκοφ.

Το βράδυ της Δευτέρας (20/5) δύο άλλα drones και μια ουκρανική ρουκέτα Vilkha εξουδετερώθηκαν από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ενώ σήμερα το πρωί (21/05) εξουδετερώθηκε ένα ακόμη drone στην περιοχή Κουρσκ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία βρίσκονται στο στόχαστρο, σχεδόν σε καθημερινή βάση από επιθέσεις με drone και ουκρανικά χτυπήματα, τα οποία λειτουργούν ρεβανσιστικά στους βομβαρδισμούς που προκαλεί η Ρωσία σε πόλεις της Ουκρανίας τα τελευταία δύο χρόνια της ρωσο-ουκρανικής διαμάχης και μετέπειτα σύρραξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα