Ρωσία: Είπε σε βίντεο ότι είναι γκέι – Τον κυνηγούν οι Αρχές

Ρωσία: Είπε σε βίντεο ότι είναι γκέι – Τον κυνηγούν οι Αρχές
Instagram

"Το βίντεο είχε σκοπό διδακτικό. Ήθελα απλά να στείλω το μήνυμα της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα", υποστηρίζει ο 21χρονος Μαξίμ.

Ποινική έρευνα με την κατηγορία της “σεξουαλική επίθεσης” ξεκίνησε στη Ρωσία, με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο παιδιά κάνουν ερωτήσεις σε έναν ομοφυλόφιλο για τη ζωή και τη σεξουαλικότητά του.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και που σύντομα απαγορεύθηκε και “κατέβηκε”, έδειχνε διάφορα παιδιά (χωρίς τα πρόσωπά τους), να κάνουν ερωτήσεις στον Μαξίμ. Εκείνος με όλη του την καλή διάθεση έδινε απαντήσεις σχετικά με το πώς ανακάλυψε το σεξουαλικό προσανατολισμό του, πώς τον αντιμετωπίζει ο περίγυρος, εάν του άρεσαν ποτέ τα κορίτσια και άλλα πολλά.

Η “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας στους νέους στη Ρωσία είναι απαγορευμένη από το 2014 και τιμωρείται με αυστηρές ποινές.

Ο 21χρονος Μαξίμ που διώκεται από τις ρωσικές αρχές, αναφέρει πως είναι τρομοκρατημένος και δέχεται απειλές. 

Αποκαλύπτει πως φοβάται ότι θα πρέπει να φύγει από τη χώρα του και πως πλέον η οικογένειά του έχει απομακρυνθεί μετά το βίντεο. “Το βίντεο είχε σκοπό διδακτικό. Ήθελα απλά να στείλω το μήνυμα της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα”, λέει ο Μαξίμ, ο οποίος εξηγεί πως ουσιαστικά διώκεται για παιδοφιλία και πως πλέον φοβάται για τη ζωή του.

Ομάδες ακτιβιστών προσπαθούν να στηρίξουν τον Μαξίμ και να κάνουν την ιστορία του γνωστή καθώς τον θεωρούν θύμα της ρωσικής πολιτικής κατά της ομοφυλοφιλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα