Ρωσία: Νεκροί οι κρατούμενοι που έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Διαβάζεται σε 2'
Φυλακή (φωτογραφία αρχείου)
Φυλακή (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Σκοτώθηκαν οι φυλακισμένοι που είχαν πιάσει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε ρωσικό κέντρο κράτησης. Απελευθερώθηκαν οι τελευταίοι.

Οι κρατούμενοι που έπιασαν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσα σε κέντρο κράτησης στο Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, σκοτώθηκαν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.

Παράλληλα οι σωφρονιστικοί υπαλλήλοι απελευθερώθηκαν.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA, είχαν ακουστεί πυρά κοντά στο κέντρο κράτησης.

Όπως είχε γίνει γνωστό το πρωί της Κυριακής (16/06) από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έξι κρατούμενοι, ορισμένοι με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε ένα κέντρο προσωρινής κράτησης στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας και ζητούσαν ελεύθερη διέλευση σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές.

Οι άνδρες, μεταξύ των οποίων ορισμένοι ήταν ήδη καταδικασμένοι για τρομοκρατικά εγκλήματα, έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου στο κελί τους και μπήκαν σε ένα δωμάτιο φρουρών όπου έπιασαν ομήρους τουλάχιστον δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε το Baza, ένα κανάλι στο Telegram.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους κατηγορούνταν για εγκλήματα τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος, που είχε αναλάβει την ευθύνη για μια θανατηφόρα επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών της Μόσχας τον Μάρτιο.

Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο εργαζόμενοι ενός κέντρου προφυλάκισης στο Ροστόφ πιάστηκαν όμηροι.

«Το κέντρο λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρίσκονταν στο σημείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι οι κρατούμενοι είχαν ζητήσει αυτοκίνητο και ελεύθερη διέλευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα