Ρωσία: Νέος διοικητής των δυνάμεων στην Ουκρανία – “Άκρως διεφθαρμένος και βάναυσος”

Ρωσία: Νέος διοικητής των δυνάμεων στην Ουκρανία – “Άκρως διεφθαρμένος και βάναυσος”
Σεργκέι Σουροβίκιν Twitter/@ntvru

Από το Τατζικιστάν και την Τσετσενία, μέχρι τη Συρία και τη Μόσχα. Ποιος είναι ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο νέος διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Μια σειρά αποτυχιών στο μέτωπο της Ουκρανίας, προκάλεσε σωρεία αρνητικών κριτικών για το ρωσικό στρατό και ιδιαίτερα, την ηγεσία.

Άμεση ήταν ωστόσο η αντίδραση της Ρωσίας, καθώς διόρισε νέο στρατηγό να ηγηθεί της επίθεσης στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ως νέο “διοικητή της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων στις περιοχές της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” τον Σεργκέι Σουροβίκιν.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στη Μόσχα, ο Σουροβίκιν είναι “άκρως διεφθαρμένος και βάναυσος στρατηγός, ακόμη και για τα πρότυπα του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου“.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου, ο Σουροβίκιν είναι 55 ετών, γεννημένος στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας. Έχει πλούσιο μαχητικό παρελθόν στις συγκρούσεις της δεκαετίας του 1990 στο Τατζικιστάν και την Τσετσενία και, πιο πρόσφατα, στη Συρία, όπου η Μόσχα παρενέβη το 2015 στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μέχρι πρότινος, ο Σουροβίκιν ηγείτο των δυνάμεων του “Νότου” στην Ουκρανία. Ωστόσο, πλέον καλείται να ηγηθεί των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου, μετά από μια σειρά συντριπτικών ηττών που υπέστη στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ζήτησε την απόλυση ενός ανώτατου στρατηγού την περασμένη εβδομάδα, ενώ ένας ανώτερος βουλευτής -ο Αντρέι Καρταπόλοφ- προέτρεψε τους στρατιωτικούς αξιωματούχους να σταματήσουν να λένε ψέματα για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα