Ρωσία: Περιορίζει τις πτήσεις προς και από Τουρκία και δίνει μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα

Ρωσία: Περιορίζει τις πτήσεις προς και από Τουρκία και δίνει μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ρωσία "απαντά" στην τουρκική δραστηριότητα στο ζήτημα της Ουκρανίας πατώντας τον Ερντογάν εκεί που πονάει: στην οικονομία.

Την ώρα που η τουριστική σεζόν είναι έτοιμη να αρχίσει σε λίγες ημέρες, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις πτήσεις της από και προς την Τουρκία.

Ο βασικός λόγος του περιορισμού, όπως ανακοινώθηκε από ρώσους παράγοντες, έχει να κάνει με την έξαρση της πανδημίας στην Τουρκία τον τελευταίο μήνα.

Η γειτονική χώρα έφτασε να καταγράφει 50.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, νούμερο που αν μην τι άλλο προκαλεί σκεπτικισμό.

Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες στον οποίο βασίζεται ο τουρκικός τουρισμός όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (6,9 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία μέσα στο 2019).

Ωστόσο, όπως σημειώνουν ανεξάρτητα τουρκικά ΜΜΕ, πίσω από τη ρωσική απόφαση για το δραστικό περιορισμό των πτήσεων κρύβονται και διπλωματικοί λόγοι. Η Ρωσία δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την τουρκική δραστηριότητα στο θέμα της Ουκρανίας η οποία κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες με τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Τουρκία, επίσης, φέρεται να έχει πουλήσει drones στην Ουκρανία η οποία εσχάτως βλέπει τις ρωσικές ενοπλές δυνάμεις στα ανατολικά της σύνορα να αυξάνονται κατά πολύ και την ένταση να ανεβαίνει επικίνδυνα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα