Ρωσία: Τις ΛΟΑΤΚΙ σημαίες ύψωσαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανίας

Ρωσία: Τις ΛΟΑΤΚΙ σημαίες ύψωσαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανίας
@USEmbRuPress

Τιμώντας τον Μήνα Υπερηφάνειας, οι πρεσβείες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά στη Ρωσία ύψωσαν τις ΛΟΑΤΚΙ σημαίες. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει αντιδράσει προς το παρόν.

Οι πρεσβείες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά στη Ρωσία ύψωσαν σήμερα σημαίες του ουράνιου τόξου στα κτίριά τους για να τιμήσουν τον «Μήνα Υπερηφάνειας».

«Δυστυχώς, τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ εξακολουθούν σε όλον τον κόσμο να πέφτουν θύματα βίας, παρενόχλησης και διακρίσεων, απλώς και μόνο επειδή είναι αυτοί που είναι», ανέφεραν οι πρεσβευτές των τριών χωρών, μαζί με τους συναδέλφους τους της Ισλανδίας και της Αυστραλίας και έναν διπλωμάτη από τη Νέα Ζηλανδία.

Στην ανακοίνωση, οι έξι διπλωμάτες σημειώνουν ότι «οι αρχές συχνά κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα μίσους σε πολλές χώρες».

Η αμερικανική πρεσβεία ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία ο πρεσβευτής Τζον Σάλιβαν κρατάει τη σημαία του ουράνιου τόξου, η οποία στη συνέχεια υψώνεται στην είσοδο του κτιρίου.

Παρόμοιες σημαίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ύψωσαν επίσης οι πρεσβείες του Καναδά και της Βρετανίας.

Τον Ιούνιο του 2020 η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα είχε υψώσει τη σημαία του ουράνιου τόξου στην πρόσοψή της, προκαλώντας την αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος σχολίασε ότι το γεγονός αυτό υποδηλώνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό των Αμερικανών διπλωματών.

Το 2013 η Ρωσία υιοθέτησε έναν νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανηλίκους. Υπό αυτό το πρόσχημα απαγορεύτηκαν οι παρελάσεις υπερηφάνειας και η απεικόνιση της σημαίας του ουράνιου τόξου. Από πέρσι, το Σύνταγμα της Ρωσίας ορίζει ότι ο γάμος είναι ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα, απαγορεύοντας εκ των πραγμάτων τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα