Ρωσία: Το “ευχαριστώ” της οικογένειας Ναβάλνι στον κόσμο που του αποτίει φόρο τιμής

Διαβάζεται σε 2'
Λουλούδια στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι
Λουλούδια στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι AP

“Σας ευχαριστούμε που τον θυμάστε, αυτό μας δίνει ελπίδα” τόνισε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Ναβάλνι, απευθυνόμενη στους χιλιάδες Ρώσους πολίτες που εξακολουθούν να προσέρχονται στον τάφο του προκειμένου να τον τιμήσουν.

Οι γονείς του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε σε φυλακή της Ρωσίας στα μέσα Φεβρουαρίου, ευχαρίστησαν τους χιλιάδες πολίτες που προσέρχονται εδώ και σχεδόν 10 ημέρες στον τάφο του στη Μόσχα, για να του αποτίσουν φόρο τιμής.

«Εκφράζουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη μας και στέλνουμε τους βαθύτερους χαιρετισμούς μας σε όλους όσοι ήρθαν και εξακολουθούν και έρχονται στο κοιμητήριο, εκείνους που φέρνουν λουλούδια, γράφουν στον Αλεξέι, θυμούνται τον γιο μας και προσεύχονται για εκείνον!», αναφέρουν σε ένα γραπτό σημείωμα, που δημοσίευσε σήμερα, Σάββατο (9/3), η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια.

«Σας ευχαριστούμε που τον θυμάστε, αυτό μας δίνει ελπίδα, καταλήγουν οι Ανατόλι Ναβάλνι και Λιουντμίλα Ναβάλναγια.

Σημειώνεται ότι μετά την κηδεία του επικριτή του Κρεμλίνου, την 1η Μαρτίου, χιλιάδες Ρώσοι έχουν επισκεφθεί τον τάφο του, ο οποίος έχει καλυφθεί από λουλούδια και συνεχίζουν καθημερινά να μεταβαίνουν εκεί.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι μετά τον θάνατό του τη 16η Φεβρουαρίου, σε μια φυλακή της Αρκτικής, η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι χρειάστηκε να δώσει μάχη για πολλές ημέρες με τις ρωσικές αρχές προκειμένου να παραλάβει τη σορό του και να καταφέρει να τον κηδεύσει με την πρέπουσα διαδικασία.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, που έχει αναγκαστεί να ζει στο εξωτερικό για να αποφύγει το ενδεχόμενο φυλάκισης στη Ρωσία, έχει ορκιστεί να συνεχίσει τον αγώνα του συζύγου της και καλεί τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στα εκλογικά τμήματα τη 17η Μαρτίου, την τελευταία ημέρα των προεδρικών εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα