Ρωσία: Βουλευτές ζητούν την απαγόρευση τεκνοθεσίας από πολίτες "μη φιλικών χωρών"

Παιδιά σε νοσοκομείο της Ρωσίας
Παιδιά σε νοσοκομείο της Ρωσίας ASSOCIATED PRESS

Να απαγορευτούν οι υιοθεσίες παιδιών από πολίτες "μη φιλικών χωρών", ζητούν Ρώσοι βουλευτές. Υπέβαλαν νομοσχέδιο στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου.

Ρώσοι βουλευτές υπέβαλαν σήμερα στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου της χώρας ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία από πολίτες «μη φιλικών χωρών».

«Το να στείλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε "μη φιλικές χώρες" είναι ένα πλήγμα για το μέλλον του έθνους», έγραψαν οι συντάκτες του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατάλογος των μη φιλικών χωρών της Ρωσίας διευρύνθηκε αφού πολλά κράτη επέβαλαν κυρώσεις ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει την άρση των απαγορεύσεων υιοθεσίας στο μέλλον εάν μια δεδομένη χώρα σταματήσει να πραγματοποιεί «μη φιλικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία απαγόρευσε προηγουμένως τις υιοθεσίες από Αμερικανούς πολίτες βάσει του αμφιλεγόμενου νόμου Ντίμα Γιακόβλεφ του 2012, που πήρε την ονομασία του από ένα παιδί από τη Ρωσία που πέθανε παραμελημένο λίγο μετά την υιοθεσία του από μια αμερικανική οικογένεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network