Ρωσική Εκκλησία: Αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται

Ρωσική Εκκλησία: Αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται
Ορθόδοξος ναός στη Μόσχα Shutterstock

"Κάθε μέρα άνθρωποι εξομολογούνται ότι είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή οι κοντινοί τους και προκάλεσαν άθελά τους τον θάνατο κάποιου" λέει η ρωσική εκκλησία, εν μέσω εκατοντάδων θανάτων καθημερινά στην Ρωσία.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας προειδοποίησε τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, αποκαλώντας τους αμαρτωλούς που θα έπρεπε να προσπαθήσουν να εξιλεωθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους, καθώς η χώρα σημείωσε μία έξαρση κρουσμάτων και θανάτων.

Η εκκλησία προέτρεψε όλους τους πιστούς της να εμβολιαστούν την στιγμή που άλλα 24.353 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων 6,557 στη Μόσχα, ενώ 654 άτομα πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 138.579.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία έχει δηλώσει ότι η Ρωσία κατέγραψε περίπου 270.000 θανάτους που σχετίζονται με το COVID-19 από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, δήλωσε ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν διαπράττουν “μια αμαρτία για την οποία θα πρέπει να προσπαθούν να εξιλεωθούν σε όλη τη ζωή τους”.

“Βλέπω κάθε μέρα άνθρωποι να επισκέπτονται έναν ιερέα για να εξομολογηθούν ότι είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή οι κοντινοί τους και προκάλεσαν άθελά τους τον θάνατο κάποιου. Αμαρτία να σκέφτεται κανείς μόνο τον εαυτό του και όχι τον διπλανό του”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το reuters.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα