Ρώσος διπλός πράκτορας: Σε σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα αποδίδεται η δηλητηρίαση

Ρώσος διπλός πράκτορας: Σε σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα αποδίδεται η δηλητηρίαση
Ο Σεργκέι Σκρίπαλ Ο ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΚΡΙΠΑΛ

Τι αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ για την ουσία που έριξε αναίσθητους τον Ρώσο και της κόρη του

Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από έναν πολύ σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα, ανέφερε σήμερα δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Sun κι ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για την υπόθεση.

«Ο Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από έναν πολύ σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα, τον οποίο ελάχιστα εργαστήρια παγκοσμίως θα μπορούσαν να είχαν παρασκευάσει, επιβεβαιώνουν πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας» έγραψε ο συντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ της Sun Τομ Νιούτον Νταν, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Η αστυνομία εντόπισε έναν άνδρα και μια γυναίκα αναίσθητους σε ένα παγκάκι στο Salisbury της Βρετανίας, με τις Αρχές να μιλάνε για "έκθεση των ατόμων σε μια άγνωστη ουσία" η οποία ακόμη δεν έχει ανιχνευθεί. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC και ο αστυνομικός που βρέθηκε πρώτος στο σημείο του συμβάντος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Σκριπάλ θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους "διπλούς κατασκόπους" των τελευταίων ετών, καθώς είχε δώσει στη Βρετανική ΜΙ6 τις ταυτότητες Ρώσων πρακτόρων που δρούσαν στη Βρετανία και την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο πρώην συνταγματάρχης του GRU, των υπηρεσιών Πληροφοριών του ρωσικού στρατού, είχε παραδεχθεί ότι εργαζόταν για τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών από το 1995 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών το 2006.

Η υπόθεση του Σκριπάλ θυμίζει εκείνη του Alexander Litvinenko που είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης το 2006.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκαλείται εκτάκτως η Κόμπρα για την δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Ο Ρώσος πράκτορας δηλητηριάστηκε μαζί με την κόρη του

SHARE:

24Media Network