Ryanair: Αναγνωρίζει τα σωματεία των πιλότων για να αποτρέψει τις απεργίες

Ryanair: Αναγνωρίζει τα σωματεία των πιλότων για να αποτρέψει τις απεργίες
Φωτογραφία αρχείου AP

Μια σημαντική υποχώρηση σε ένα απ' τα σημαντικότερα αιτήματα των πιλότων σε αντάλλαγμα με τις κινητοποιήσεις και τον κίνδυνο ακύρωσης χιλιάδων πτήσεων παραμονές των Χριστουγέννων

Ένα βήμα πίσω προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα πτήσεων ενόψει Χριστουγέννων, αποφάσισε να κάνει η Ryanair.

Η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, από πλευράς αριθμού επιβατών, ανακοίνωσε σήμερα πως συμφώνησε να αλλάξει την πολιτική της σε ό,τι αφορά τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των πιλότων και ειδικότερα να αναγνωρίσει τα σωματεία τους, ώστε να αποτρέψει τις απεργίες που σχεδιάζουν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία έχει στείλει γραπτή επιστολή στα σωματεία πιλότων της στην Ιρλανδία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία, καλώντας τα σε διάλογο ώστε να τα αναγνωρίσει ως εκπροσώπους.

Σε αντάλλαγμα, καλεί τα σωματεία των πιλότων να μην προχωρήσουν στις προαναγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου.

«Οι πτήσεις των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικές για τους πελάτες μας και επιθυμούμε να απομακρύνουμε κάθε ανησυχία ότι ίσως αναβληθούν απ’ τις κινητοποιήσεις των πιλότων την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary.

«Αν ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι να συνομιλήσουμε με τους πιλότους μας μέσω ενός αναγνωρισμένου σωματείου, τότε είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο και στείλαμε πρόσκληση διαλόγου σήμερα σε αυτά τα σωματεία να τα αναγνωρίσουμε και να ακυρώσουν τα σχέδια τους για απεργία τη εβδομάδα των Χριστουγέννων», είπε και πρόσθεσε ότι η αναγνώριση των σωματείων θα ήταν «μια σπουδαία αλλαγή για την Ryanair»

Με πληροφορίες από Independent, (AP Photo/Claude Paris)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα