Σάλος από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

default image

"Ελληνόφωνη, τουρκική εφημερίδα" αποκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος την εφημερίδα "Πολίτης", προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων

“Ελληνόφωνη, τουρκική εφημερίδα” αποκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος την εφημερίδα “Πολίτης”. Ο κ. Χρυσόστομος σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο τον έφερε να παρεμβαίνει στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” Κύπρου για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του σταθμού υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν ξαφνιάστηκε από τη στάση της εφημερίδας και πρόσθεσε: “Εμείς ευρισκόμεθα εδώ για να υπηρετήσουμε το τόπο και το λαό και δεν θα μας πει ο “Πολίτης” τί θα κάνουμε και τί δεν θα κάνουμε”.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, χαρακτήρισε λυπηρό το φαινόμενο “να χαρακτηρίζονται ως Τούρκοι όλοι, όσοι διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις”. Ο κ. Κατσουρίδης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να λάβουν σαφή θέση “έναντι των παρεμβάσεων του Αρχιεπισκόπου”.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος, εξέφρασε τη θλίψη του, “γιατί ανάλογες δηλώσεις πυροδοτούν κλίμα φανατισμού και αντιπαράθεσης”. Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι πολιτικές παρεμβάσεις, που επιχειρούνται με πρόθεση τη χειραγώγηση των πολιτών, συνιστούν σοβαρή πολιτική οπισθοδρόμηση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, ανέφερε ότι όλες οι δηλώσεις πρέπει να γίνονται σε κάποια πλαίσια και δεν θα επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα. Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπερέβη αυτά τα πλαίσια, όπως και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας στην απάντηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο αρχισυντάκτης του “Πολίτη”, Ανδρέας Παράσχος, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος “αντί να εμφανίζεται ως ορθόδοξος μετριοπαθής ηγέτης, εμφανίζεται ως ταλιμπάν και στην πολιτική και στην οικονομία”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version