Σαν Φρανσίσκο: Απήχθη ένας από τους σπανιότερους λεμούριους

Ο 21χρονος λεμούριος "Maki"
Ο 21χρονος λεμούριος "Maki" SAN FRANCISCO ZOO

Ο γηραιότερος λεμούριος του ζωολογικού κήπου του Σαν Φρανσίσκο απήχθη το βράδυ της Τετάρτης. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να συνδράμουν στην εύρεσή του, καθώς ο Maki χρειάζεται ειδική φροντίδα για να επιβιώσει.

Ένας λεμούριος ονόματι "Maki" απήχθη από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

"Αντιλαμβανόμαστε πως οι λεμούριοι είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα ζώα, παρ' όλα αυτά ο Maki αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση και απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Ζητάμε από το κοινό να βοηθήσει προκειμένου να επιστραφεί στον κήπο", ανέφερε ο Dr. Jason Watters, υπεύθυνος του ζωολογικού πάρκου.

Οι αρχές εντόπισαν σημάδια παραβίασης στον χώρο όπου κρατείτο ο Maki.

O 21χρονος Maki βρισκόταν στο "Lipman Family Lemur Forest" έναν βιότοπο του ζωολογικού πάρκου διαμορφωμένο αποκλειστικά για λεμούριους, όμως κανείς άλλος του είδους του δεν φάνηκε να λείπει.

"Ως ένας από τους γηραιότερους λεμούριους, ο Μaki οφείλει να ακολουθεί ειδική δίαιτα. Από τους 19 που έχουμε εδώ, στα 21,5 χρόνια του έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον μέσο όρο ζωής του είδους του (τα 16,7 χρόνια). Την ίδια στιγμή, αποτελεί και τον πιο αργό λεμούριο, συνεπώς και τον πιο εύκολο στόχο", εξήγησε ο Watters.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζώα, ΗΠΑ, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network