Σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια, οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στον κόσμο

Σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια, οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στον κόσμο
Επέτειος 20 χρόνων από τους πρώτους γάμους ομοφύλων στον κόσμο glomex

Παρά τα 20 χρόνια από τους πρώτους γάμους ομοφύλων, που έλαβαν χώρα στην Ολλανδία το 2001, οι αποκλεισμοί για τους ΛΟΑΤΚΙ+ παραμένουν ακόμη και σήμερα.

Πριν από είκοσι χρόνια, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους ζευγαριών του ίδιου φύλου και ζευγάρια που αντάλλαξαν πρώτα όρκους, γιορτάζουν αυτήν την επέτειο.

Πριν από ακριβώς δύο δεκαετίες, μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν μεσάνυχτα ο δήμαρχος του Άμστερνταμ πάντρεψε τέσσερα ζευγάρια στο Δημαρχείο. Αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια τα προβλήματα παραμένουν.

“Στην ιδιωτική μας ζωή, δεν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα αλλά γνωρίζουμε από εφημερίδες, την τηλεόραση και άτομα που μιλάμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ομοφοβικοί άνθρωποι και υπάρχει κάποια επιθετικότητα στους ομοφυλόφιλους. Αυτό εξακολουθεί να είναι πρόβλημα”, δηλώνει ένας άνδρας που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια με τον σύντροφο του.

Όπως γράφει το euronews, ο γάμος ομοφύλων είναι πλέον νόμιμος σε 28 χώρες παγκοσμίως, καθώς και στο αυτόνομο νησί της Ταϊβάν. Αυτό περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης. Ωστόσο, η νομιμοποίησή τους ήταν άνιση. Η Ταϊβάν είναι το μόνο μέρος στην Ασία που έκανε το βήμα, ενώ η Νότια Αφρική είναι η μόνη χώρα της Αφρικής που επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα