Σάντερς: Δίνει μάχη για πάγωμα της πώλησης αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ

Σάντερς: Δίνει μάχη για πάγωμα της πώλησης αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ
Μπέρνι Σάντερς AP

Ο Μπέρνι Σάντερς στοχεύει στο πάγωμα της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

H προσπάθεια της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος να παγώσει η αμυντική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ συνεχίζεται.

Την Πέμπτη τη σκυτάλη από την Αλεξάντρια Οράσιο Κορτέζ παρέλαβε ο Μπέρνι Σάντερς ο οποίος εισάγει νέο ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπτροσώπων έτσι ώστε το πακέτο αμερικανικών όπλων ύψους 735 δις δολαρίων (που ενέκρινε πρόσφατα η κυβέρνηση Μπάιντεν) να μην φτάσει ποτέ στο Ισραήλ.

“Αυτή τη στιγμή τη Γάζα την καταστρέφουν οι αμερικανικές βόμβες. Σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλη μία τεράστια πώληση όπλων και να μην το συζητήσουμε καν στο Κογκρέσο δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Εχει πιθανότητες αυτή η κίνηση να πετύχει; Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες δεν είναι πολλές ούτε ρεαλιστικές με βάση τους συσχετισμούς στο Κογκρέσο. Τόσο η πλειοψηφία των Δημοκρατικών βουλευτών όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν σταθερά το Ισραήλ.

Επίσης, έχουν εγκρίνει ήδη το σχέδιο οι επικεφαλής των αρμόδιων επιτροπών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα