Σαουδική Αραβία: Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή μοιραζόταν ειδήσεις σε Twitter και WhatsApp

Σαουδική Αραβία: Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή μοιραζόταν ειδήσεις σε Twitter και WhatsApp
Twitter ap

Φημισμένος καθηγητής νομικής στη χώρα δεν κρατούσε το στόμα του κλειστό, μοιραζόταν σε πλατφόρμες ειδήσεις που το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας θεωρούσε εχθρικές και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι το 2023 μχ άνθρωπος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή, εκτός των άλλων, διατηρούσε λογαριασμό στο twitter και χρησιμοποποιούσε το WhatsApp.

Βέβαια στη Σαουδική Αραβία όλα είναι πιθανά. Και πράγματι, καθηγητής Νομικής ο οποίος είναι πολέμιος του καθεστώτος του Μπιν Σάλμαν, καταδικάστηκε σε θάνατο για τη διαδικτυακή του δράση!

Ποιο ήταν το ακριβές έγκλημα; Μοιραζόταν, με τη βοήθεια των πλατφορμών, ειδήσεις που το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας τις θεωρούσε εχθρικές.

Δεν θα το μαθαίναμε ποτέ αν ο γιος του δεν το έκανε γνωστό όταν αναζήτησε πολιτικό άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Guardian είδε τα σχετικά έγγραφα κα διαπίστωσε ότι ο Aουάντ Αλ Καρνί, 65 ετών, έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Σεπτέμβριο του 2017!

Από τα κατεστημένα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, που είναι πλήρως ελεγχόμενα από το καθεστώς Μπιν Σάλμαν, ο καταδικασθείς καθηγητής παρουσιάζεται ως επικίνδυνος ιεροκήρυκας κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται ουδόλως στην πραγματικότητα.

Ο Αλ Κάρνι απλά δεν έκρυβε ότι διαφωνούσε με το καθεστώς. Και αυτό εν τέλει τον έφερε αντιμέτωπο με τη θανατική ποινή.

Ενας άλλος Σαουδάραβας αμφισβητίας του καθεστώτος, ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, είχε δολοφονηθεί μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν κρατούσε το στόμα του κλειστό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα