Σαρλ Μισέλ προς Ερντογάν: Σταματήστε τις δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση

Σαρλ Μισέλ προς Ερντογάν: Σταματήστε τις δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση
O Ταγίπ Ερντογάν με τον Σαρλ Μισέλ. Φωτό αρχείου. AP

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς Ελλάδα και Κύπρο. 

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει Ευρωπαίος Αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αξιωματούχο, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί σε πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

Νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε οτι το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα κυριαρχήσει στην επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 24-25 Σεπτεμβρίου, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε οτι “έχουμε πολλές επιλογές (σσ.αναφορικά με τις κυρώσεις) και ο Ερντογάν το γνωρίζει”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα