Πέθανε ο Τόνι Κέρτις

default image

Η Τζέιμι Λι Κέρτις, η κόρη του αξέχαστου Τόνι Κέρτις ανακοίνωσε σήμερα το θάνατό του, από καρδιά σε ηλικία 85 ετών. Ήταν ουγγρικής καταγωγής και όταν η καριέρα του ως σταρ του Χόλιγουντ έσβησε, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα  σε ηλικία 85 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Τόνι Κέρτις μετά από καρδιακή ανακοπή.

Την αναγγελία θανάτου του έκανε η διαδικτυακή ειδησεογραφική υπηρεσία ET Online, επικαλούμενη την κόρη του, επίσης ηθοποιό, Τζέιμι Λι Κέρτις.

Ο Κέρτις έγινε ευρύτερα γνωστός από την ταινία “Μερικοί το προτιμούν καυτό”, όπου πρωταγωνίστησε με την  Μέριλιν Μονρόε, ενώ έπαιξε σε περισσότερες από 140 ταινίες, ενσαρκώνοντας τόσο κωμικούς όσο και δραματικούς ρόλους.

Μάλιστα το 1959 υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία “Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες” (The Defiant Ones) στο πλευρό του Σίντεϊ Πουατιέ και ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν το 1951 στην ταινία “The Prince who was a thief”.

Ο Κέρτις, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μπέρναρντ Σβαρτς, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 3 Ιουνίου του 1925 από Ούγγρους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου παράτησε το σχολείο και κατετάγη στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό όπου υπηρέτησε στα υποβρύχια.

Ήταν λάτρης του γυναικείου φύλου κάτι το οποίο μαρτυρά το γεγονός ότι παντρεύτηκε έξι φορές. Ανάμεσα στις κατακτήσεις του συγκαταλέγονται γυναίκες όπως η Μέριλιν Μονρό και η Νάταλι Γουντ.

Φέρεται να έχει δηλώσει ότι “ούτε νεκρός δεν θα εμφανιζόμουν με μία γυναίκα αρκετά μεγάλη για γυναίκα μου”. Η έκτη του γυναίκα, η Τζιλ Βάντεμπεργκ, ήταν 45 χρόνια μικρότερή του.

Τέλος, όταν η καριέρα του στο σινεμά άρχισε να φθίνει, ο Κέρτις στράφηκε στη ζωγραφική και το 1989, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης του στο Λος Άντζελες, οι πωλήσεις των πινάκων του ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα