Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε ο Περβέζ Μουσάραφ

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε ο Περβέζ Μουσάραφ

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ. Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην Πρόεδρο της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, μετά τη χθεσινή εναντίον του δικαστική απόφαση.

Ο Μουσάραφ συνελήφθη στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ και οδηγήθηκε ξανά στο δικαστήριο με κατηγορίες για προδοσία κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζεται ο Μουσάραφ συνοδευόμενος από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

Δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης χθες Πέμπτη εις βάρος του πρώην επικεφαλής του στρατού και της χώρας.

Ο Καμάρ Αφζάλ, δικηγόρος του Μουσάραφ, δήλωσε ότι ο πρώην Πρόεδρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο.

Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει την αστυνομία να θέσει τον Μουσάραφ σε κατ΄οίκον περιορισμό παρά να τον προφυλακίσει.

Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Μουσάραφ επέστρεψε στο σπίτι του, είπε ο δικηγόρος του.

"Σήμερα το πρωί, ο πρώην Πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών" δήλωσε ο Αφζάλ, ο οποίος συνόδευσε τον Μουσάραφ στο δικαστήριο.

Ένας άλλος δικηγόρος του Μουσάραφ, ο Αχμάντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε ότι η νομική του ομάδα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το ένταλμα σύλληψης αργότερα εντός της ημέρας.

"Αυτή τη στιγμή κατευθύνομαι προς το Ανώτατο Δικαστήριο για να καταθέσω έφεση κατά του εντάλματος σύλληψης", είπε ο Κασούρι.

Ο Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού ο οποίος κυβέρνησε το Πακιστάν από το 1999 ως το 2008, επέστρεψε στη χώρα τον περασμένο μήνα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια που ήταν αυτοεξόριστος ελπίζοντας να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα.

Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τους αξιωματούχους των εκλογικών αρχών.

Δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης χθες Πέμπτη εις βάρος του πρώην επικεφαλής του πακιστανικού στρατού, όμως εκείνος είχε αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του, χωρίς κανείς να τους σταματήσει.

Ωστόσο, αργότερα αστυνομικοί κατήγγειλαν ότι οι σωματοφύλακες τους έσπρωξαν και τους απώθησαν φεύγοντας τρέχοντας στη συνέχεια, για να διαφύγει της σύλληψης ο Μουσάραφ.

SHARE: