Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή το βράδυ της Παρασκευής στις όμορες περιοχές μεταξύ Γουατεμάλας και Ελ Σαλβαδόρ, όπως ανακοίνωσε το σαλβαδοριανό σεισμολογικό κέντρο, προκαλώντας κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος στη Γουατεμάλα.

Αρχικά το ίδιο κέντρο είχε ανακοινώσει τη δόνηση ως μεγέθους 6,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, που καταγράφηκε στις 03.13, ώρα Ελλάδος, εντοπίζεται στις παράκτιες περιοχές του Ειρηνικού, μεταξύ Γουατεμάλας και Μεξικού και το εστιακό της βάθος εκτιμάται πως ήταν 68 μ., όπως ανακοίνωσε στέλεχος του σεισμολογικού κέντρου και ο διευθυντής της πολιτικής προστασίας του Σαλβαδόρ Χόρχε Μενέντες.

Οι αμερικανικές γεωφυσικές υπηρεσίες μέτρησαν τον σεισμό επίσης στα 6,5 Ρίχτερ.

Την αρχική δόνηση ακολούθησε μετ’ ολίγων λεπτών μετασεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο την κοινότητα Κοατεπέκε (νοτιοδυτική Γουατεμάλα), ανακοίνωσαν από τις πλευρά τους οι αρχές της χώρας αυτής.

Στα δυτικά της Γουατεμάλας από τις δονήσεις προκλήθηκαν κάποιες εδαφικές κατακρημνίσεις σε οδικές αρτηρίες, ενώ προκλήθηκαν και διακοπές ηλεκτρικού, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Ότο Πέρες επεσήμανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως γίνονται αυτοψίες «σε πανεθνικό επίπεδο» για να διαπιστωθούν και καταγραφούν οι πιθανές ζημιές.

Άλλες τρεις μετασεισμοί έγιναν αισθητοί επίσης στην επαρχία Τσιάπας, στα νοτιοανατολικά του γειτονικού Μεξικού. Σύμφωνα με την μεξικανική πολιτική προστασία, στη μεθοριακή πόλη Σιουδάδ Ιδάλγο σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network