Σεισμός στην Καλιφόρνια: Τεράστια ρωγμή στο έδαφος που φαίνεται από το διάστημα

Σεισμός στην Καλιφόρνια: Τεράστια ρωγμή στο έδαφος που φαίνεται από το διάστημα
Ρωγμή στο έδαφος από τον σεισμό Planet Labs, Inc

Ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ ήταν τόσο δυνατός, ώστε να αλλάξει η τοπογραφία της περιοχής και μια τεράστια ρωγμή που σχηματίστηκε στο έδαφος, να είναι ορατή από δορυφόρους.

Ο σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Καλιφόρνια την Παρασκευή και σκόρπισε τον πανικό στους κατοίκους της, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη ρωγμή στο έδαφος, η οποία είναι ορατή από το διάστημα.

Οι δύο ισχυροί σεισμοί στην Καλιφόρνια, που έγιναν σε λιγότερο από 48 ώρες, προκάλεσαν πολλές άμεσες ζημιές και καταστροφές σε σπίτια, σε καταστήματα και σε κτίρια.

Την επόμενη μέρα παρατηρήθηκε, επίσης, ότι η τοπογραφία της περιοχής είχε αλλάξει.

Οι δορυφορικές εικόνες που παραχωρήθηκαν στο Cnn.com από την Planet Labs, Inc δείχνουν ότι στο έδαφος σχηματίστηκε μια πολύ μεγάλη ρωγμή στην περιοχή Ρίτζκρεστ, που ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Ο CEO της Planet Labs, Inc., Will Marshall ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δύο εικόνες που δείχνουν το πριν και το μετά (4 Ιουλίου – 6 Ιουλίου) κάνοντας εμφανή τη διαφορά.

Η μεγάλη ρωγμή, που εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση, φαίνεται πως δημιουργήθηκε σε σημείο όπου προηγουμένως υπήρχε νερό. Τα πρότυπα διάβρωσης στην άμμο της ερήμου δείχνουν ότι κάποιο από αυτά το νερό απορροφήθηκε. 

Η δορυφορική εικόνα δεν είναι η μόνη απόδειξη ότι η τοπογραφία της περιοχής άλλαξε από το σεισμό. Εθνική οδός που βρίσκεται κοντά στο σημείο είναι πλέον εκτός λειτουργίας μετά από το σπάσιμο του δρόμου και τη μετακίνηση τμημάτων του.

  

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα