Σενάρια τρόμου: Ο Κουλιμπαλί τηλεφώνησε σε οικείους του και ζήτησε να επιτεθούν σε στόχους

Σενάρια τρόμου: Ο Κουλιμπαλί τηλεφώνησε σε οικείους του και ζήτησε να επιτεθούν σε στόχους

Τι δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο για τον δράστη της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι

O ένοπλος ο οποίος εισέβαλε και πήρε ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού σήμερα, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, τηλεφώνησε σε οικείους του προκειμένου να τους ζητήσει να επιτεθούν εναντίον άλλων στόχων πριν χάσει τη ζωή του στην έφοδο που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Κουλιμπαλί είχε εξάλλου μαζί του εκρηκτικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν την σύντροφο του, την Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση που διαπράχθηκε στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Βαλς: Όταν υπάρχουν 17 νεκροί, έχουν γίνει σφάλματα

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς αναγνώρισε ότι με έναν απολογισμό «17 νεκρών» σε ένα διάστημα 3 ημερών έχουν γίνει «σφάλματα» στους μηχανισμούς που υπάρχουν για τον εντοπισμό προσώπων που υπάρχει κίνδυνος να διαπράξουν επιθέσεις.

«Υπήρξε ένα σφάλμα προφανώς. Όταν μετράμε 17 νεκρούς, υπήρξαν σφάλματα» δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και υπενθύμισε τους «εκατοντάδες ανθρώπους που φεύγουν για τη Συρία και το Ιράκ» όπου «εκπαιδεύονται στην τρομοκρατία» και απ’ όπου ορισμένοι «επιστρέφουν».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το φαινόμενο μέσω των «συλλήψεων» των προσώπων αυτών, των «φυλακίσεών» τους αλλά και με την υιοθέτηση δύο αντιτρομοκρατικών νόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σερίφ Κουασί υποστήριξε ότι τον χρηματοδοτούσε η Αλ Κάιντα και ο Κουλιμπαλί ότι ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος

Το χρονικό του τρόμου. Πώς έληξε η διπλή ομηρία στη Γαλλία

Τα συγκλονιστικά βίντεο από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Παρίσι. Νεκροί όμηροι και όλοι οι δράστες

SHARE:

24Media Network