Σεούλ: Η Β. Κορεά ανατίναξε το γραφείο του Κορεατικού Συνδέσμου

Σεούλ: Η Β. Κορεά ανατίναξε το γραφείο του Κορεατικού Συνδέσμου
Το γραφείο του Κορεατικού Συνδέσμου AP Photo/Lee Jin-man, File

Το γραφείο του κορεατικού συνδέσμου, στα Βόρεια των συνόρων με τους νότιους γείτονές της, φέρεται να ανατίναξε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Σεούλ.

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε το γραφείο του κορεατικού συνδέσμου, στην παραμεθόρια πόλη της Κεσόνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, αναφέρει το Associated Press.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για μία ισχυρή έκρηξη στην Κεσόνγκ η οποία ήρθε εν μέσω αύξησης της έντασης μεταξύ Βορείου και Νότιας Κορέας.

Το Σάββατο, η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα καταστρέψει το άχρηστο γραφείο του συνδέσμου Βορρά-Νότου και ότι ο στρατός θα αποφασίσει για την συνέχιση των αντίποινων.

Το γραφείο είχε αρχίσει την λειτουργία του το 2018 προκειμένου να συμβάλλει στην επικοινωνία μεταξύ των δύο κρατών. Τις τελευταίες εβδομάδες η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημένα κατηγορήσει την Σεούλ ότι επιτρέπει σε “λιποτάκτες” ακτιβιστές να ασκούν προπαγάνδα με την χρήση φυλλαδίων, αερόστατων και USB.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα