Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία με 8 νεκρούς

Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία με 8 νεκρούς
Φωτο αρχείου istockphoto

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο το σφορδό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τα κεντρικά της Ιταλίας. Άλλοι τέσσερις αγνοούνται.  

Τουλάχιστον οκτώ  άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περασμένη νύχτα την κεντρική Ιταλία, πλημμυρίζοντας δρόμους και κατοικίες, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Επίσης αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, ο οποίος συντονίζει τα διάφορα σώματα και τους εθελοντές που μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο είναι η επαρχία της Αγκόνας, στις όχθες της Αδριατικής, όμως οι καταιγίδες έπληξαν επίσης τη γειτονική περιφέρεια της Ούμπρια.

Στην επαρχία της Αγκόνας, πολλές ζώνες βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς τηλέφωνο ενώ τα σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ μέσα σε διάστημα δύο ωρών, μια ποσότητα που στη ζώνη αυτή πέφτει συνήθως σε διάστημα έξι μηνών.

Όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, η φονική αυτή κακοκαιρία δεν είχε προβλεφθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα