Σφοδρή κακοκαιρία στο Ντουμπάι – Πλημμύρισαν δρόμοι και το αεροδρόμιο

Διαβάζεται σε 1'
Κακοκαιρία στο Ντουμπάι
An SUV passes through standing water in Dubai, United Arab Emirates, Tuesday, April 16, 2024. Heavy rains lashed the United Arab Emirates on Tuesday, flooding out portions of major highways and leaving vehicles abandoned on roadways across Dubai. Meanwhile, the death toll in separate heavy flooding in neighboring Oman rose to 18 with others still missing as the sultanate prepared for the storm. (AP Photo/Jon Gambrell) (AP Photo/Jon Gambrell)

Θυελλώδεις βροχές και καταιγίδες έπληξαν το Ντουμπάι. Σε λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι αλλά και ο Διεθνής Αερολιμένας.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με θυελλώδεις βροχές και καταιγίδες, σάρωσε την Τρίτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία φαίνεται να έχει πλημμυρίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι με τα αεροπλάνα που βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου να είναι περικυκλωμένα από νερό.

Σύμφωνα με το thenationalnews η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε προσωρινά για 25 λεπτά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία ενώ νωρίτερα χθες ακυρώθηκαν 17 πτήσεις.

Οι αρχές των ΗΑΕ προέτρεψαν τον κόσμο να παραμείνει σε εσωτερικούς χώρους ενώ η Εθνική Αρχή Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο σε «ακραία περίπτωση ανάγκης».

Απροσπέλαστοι είναι πολλοί δρόμοι της χώρας λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων ενώ σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει. 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα