Υπόθεση Ασημακοπούλου: Γιατί δεν πήγε καλά για τη ΝΔ η διαδικασία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Διαβάζεται σε 2'
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Γιατί δεν πήγε καλά για τη ΝΔ η διαδικασία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων
ISTOCK

“Τσακαλακωμένη” βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τη διαδικασία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τη Δευτέρα.

Ιδιαίτερα… άβολη ήταν για τη Νέα Δημοκρατία η διαδικασία της κατ’ αντιπαράστασης εξέταση των εμπλεκόμενων προσώπων στο σκάνδαλο της διαρροής των e-mail στο επιτελείο της Αννας Μισελ Ασημακοπούλου.

Πέρα του γεγονότος ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος, οι ερωτήσεις που δέχθηκαν δεν ήταν ακριβώς περίπατος στο δάσος. Αντιθέτως τα μέλη της Αρχής ζήτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις (κατ’ επανάληψη) μέχρι μάλιστα στο σημείο εμπλεκόμενος να αναρωτηθεί γιατί του γίνονται όλες αυτές οι ερωτήσεις.

Επίσης, ο πρόεδρος της Αρχής Κωνσταντίνος Μενουδάκος ξεκαθάρισε ότι το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται εκτός δικογραφίας, άρα, όπως ερμηνεύεται, δεν πρόκειται να παίξει κάποιο κομβικό ρόλο στη διαδικασία εύρευσης της αλήθειας στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Θα έλεγε κανείς ότι έγινε πολύ κακό για το τίποτα από το Υπουργείο αφού έτσι και αλλιώς το πόρισμα δεν κατονομάζει υπευθύνους.

Στη διαδικασία πήρε μέρος και η Παναγιώτα-Αθανασία Μοσχανδρέου που εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία ως νομικός σύμβουλος του κυβερνώντος κόμματος. Εχει μία σημειολογία η παρουσία της από τη στιγμή που είναι παράλληλα και αναπληρώτρια της Νέας Δημοκρατίας στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών της 9ης Ιουνίου (αντικαθιστά, εφόσον, χρειαστεί τον Γιάννη Σμυρλή).

Τέλος, όπως έγραψε και η ιστοσελίδα tovima.gr, ο πρώην γραμματέας απόδημων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος υπέδειξε άλλο κομματικό στέλεχος υπεύθυνο για τη διαρροή το οποίο πάντως απέφυγε, προσώρας τουλάχιστον, να κατονομάσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα