Σι Τζινπίνγκ: “Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα” – Το μήνυμα στους επικεφαλής ασφαλείας της Κίνας

Σι Τζινπίνγκ: “Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα” – Το μήνυμα στους επικεφαλής ασφαλείας της Κίνας
Ο Σι Τζινπίνγκ 2023 Ng Han Guan/ap

Αυξάνει η Κίνα τις προσπάθειές της για αντιμετώπιση των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών. Οι αναφορές του προέδρου της χώρας για "ισχυρούς ανέμους" και "φουρτουνιασμένες θάλασσες".

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους ανώτατους αξιωματούχους εθνικής ασφαλείας του να σκεφτούν τα σενάρια της «χειρότερης περίπτωσης» και να προετοιμαστούν για «φουρτουνιασμένες θάλασσες», καθώς το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα αυξάνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών.

«Η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των θεμάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε τώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Σι σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του κόμματος, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Πρέπει να σκεφτούμε το χειρότερο σενάριο, και να ετοιμαστούμε να υποβληθούμε στις μεγάλες δοκιμασίες των ισχυρών ανέμων και κυμάτων, ακόμη και των επικίνδυνων, φουρτουνιασμένων θαλασσών», πρόσθεσε.

Οι πιο πρόσφατες αυστηρές οδηγίες από τον Σι, τον πιο ισχυρό ηγέτη της Κίνας εδώ και δεκαετίες, έρχονται καθώς το Πεκίνο αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, από μια ταλαιπωρημένη οικονομία έως αυτό που θεωρεί ένα όλο και πιο εχθρικό διεθνές περιβάλλον.

Μπροστά σε αυτό που αποκάλεσε μια «σύνθετη και βαριά» κατάσταση, ο Σι είπε ότι η Κίνα πρέπει να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εθνικής ασφάλειας και των δυνατοτήτων της, με έμφαση στο να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές στην «πραγματική μάχη και πρακτική χρήση».

Κάλεσε επίσης την Κίνα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου εθνικής ασφάλειας, να ενισχύσει την εκπαίδευση για την εθνική ασφάλεια και να βελτιώσει τη διαχείριση των δεδομένων και την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από μια δεκαετία, ο Σι έχει κάνει την εθνική ασφάλεια βασικό παράδειγμα που διαπερνά όλες τις πτυχές της διακυβέρνησης της Κίνας, λένε οι ειδικοί. Έχει επεκτείνει την έννοια της εθνικής ασφάλειας για να καλύψει τα πάντα, από την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα, τον πολιτισμό και την οικολογία μέχρι τον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με την έννοια του Xi για την «συνολική εθνική ασφάλεια», η Κίνα έχει εισαγάγει μια σειρά από νόμους για την προστασία της από αντιληπτές απειλές, συμπεριλαμβανομένων νόμων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την κατασκοπεία, την κυβερνοασφάλεια, τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις εθνικές πληροφορίες και την ασφάλεια δεδομένων.

Στην πρόσφατη συνάντηση, ο Σι είπε ότι η Κίνα πρέπει να διαμορφώσει προληπτικά ένα «ασφαλές εξωτερικό περιβάλλον» για να διατηρήσει καλύτερα την ασφάλεια του «ανοίγματος» της χώρας και «να προωθήσει τη βαθιά ενοποίηση της ανάπτυξης και της ασφάλειας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα