Σιαμαία κοριτσάκια κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά μετά από επέμβαση

Τα ενός έτους κοριτσάκια μετά τη χειρουργική επέμβαση
Τα ενός έτους κοριτσάκια μετά τη χειρουργική επέμβαση YOUTUBE/REUTERS

Δίδυμα κορίτσια που είχαν γεννηθεί με ενωμένα κεφάλια, χωρίστηκαν έπειτα από επιτυχημένη πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Ισραήλ.

Μια 12ωρη χειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Soroka της πόλης Beersheba στο Ισραήλ, έδωσε τη δυνατότητα στα ενός έτους δίδυμα κορίτσια να κοιταχτούν για πρώτη φορά μεταξύ τους.

Η προετοιμασία για τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση, κράτησε αρκετούς μήνες, ενώ περιλάμβανε την τοποθέτηση μοσχευμάτων στο κεφάλι των δύο κοριτσιών και τη συμμετοχή αρκετών ιατρών από το Ισραήλ και το εξωτερικό.

ADVERTISING

Η προετοιμασία περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου εικονικής πραγματικότητας των διδύμων, όπως ενημέρωσε ο Mickey Gideon, επικεφαλής νευροχειρουργός του Soroka. "Προς χαρά μας, όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε", δήλωσε στο κανάλι 12.

Ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Soroka, Eldad Silberstein, μίλησε μετά το χειρουργείο για την κατάσταση της υγείας των μικρών κοριτσιών. "Αναπνέουν και τρώνε μόνα τους" είπε χαρακτηριστικά.

Τα δίδυμα κορίτσια, γεννήθηκαν με ενωμένα κεφάλια τον Αύγουστο του 2020, ενώ πλέον είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν από την επέμβαση. Όπως αναφέρει το BBC, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια επέμβαση στο Ισραήλ, και η 20η φορά παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ
SHARE:

24Media Network