Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία: 9 νεκροί, 47 τραυματίες

Διασώστες στο σημείο όπου σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία στην Άγκυρα
Διασώστες στο σημείο όπου σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία στην Άγκυρα AP

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο οδηγός της αμαξοστοιχίας, δύο μηχανοδηγοί και έξι επιβάτες. Έρευνα διεξάγεται για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη σήμερα νωρίς το πρωί στην Άγκυρα αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο υπουργός Μεταφορών Τζαχίτ Τουρχάν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι το δυστύχημα προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων, εκ των οποίων έξι επιβάτες και τρεις μηχανοδηγοί, καθώς και τον τραυματισμό 47 άλλων.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της 'Άγκυρας, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι μεταξύ των νεκρών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος, ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην 'Αγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.

Η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ομάδες διασωστών να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που είχαν σκεπαστεί από συντρίμμια. Τουλάχιστον επτά πτώματα ανασύρθηκαν από το σημείο.

Διασώστες της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου έδιναν κουβέρτες και σούπα στους διασωθέντες, που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας. Μια γέφυρα κατέρρευσε πάνω στην αμαξοστοιχία, της οποίας τουλάχιστον ένα βαγόνι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η αμαξοστοιχία μετέφερε 200 επιβάτες και το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από το σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που έχουν καλυφθεί από συντρίμμια.

Έρευνα διεξάγεται για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία: Τουλάχιστον 7 νεκροί, 43 τραυματίες

Σύγκρουση τρένων στην Τουρκία - Νεκροί και τραυματίες

SHARE:

24Media Network