Συγκινητικές μαρτυρίες εθελοντών – “Ασπίδα” για τους Ουκρανούς

Συγκινητικές μαρτυρίες εθελοντών – “Ασπίδα” για τους Ουκρανούς
Εθελοντές στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας NEWS 24/7 ΜΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ | Οι συγκινητικές μαρτυρίες του Πάτρικ και του Τόμας στο NEWS 24/7, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη Μετίκα, στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας.

“Ασπίδα” για τους Ουκρανούς πολίτες που φτάνουν στα σύνορα με την Πολωνία είναι οι εθελοντές που βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκεί.

Ο Πάτρικ και ο Τόμας είναι δυο από τους εθελοντές, οι οποίοι ο καθένας με τον δικό του τρόπο συμμετέχουν στην επιχείρηση που έχει στηθεί στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία και μίλησαν στο NEWS 24/7 για τη βοήθεια που παρέχουν στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

“Μεταφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Στο ένα φορτηγό μεταφέρουμε ξυλεία για τους ανθρώπους που έχουν περάσει τα σύνορα και χρειάζεται να ανάψουν φωτιά προκειμένου να μαγειρέψουν για να φάνε κάτι ζεστό. Στο φορτηγό που οδηγώ εγώ μεταφέρω είδη πρώτης ανάγκης για μητέρες και παιδιά, νερό, χυμούς κλπ. Τα προϊόντα αυτά τα παραλαμβάνουν ομάδες εθελοντών που βρίσκονται στην Ουκρανία“, δήλωσε ο Πάτρικ, ο οποίος ανέφερε πως είναι η δεύτερη ημέρα που βρίσκεται εκεί.

Από την άλλη, ο Τόμας, ένας Βρετανός ο οποίος ζει στην Πολωνία, δήλωσε στο NEWS 24/7 οτι πήρε την απόφαση να βρεθεί εκεί όταν ένας Ουκρανός φίλος του και ο πατέρας του έπεσε νεκρός από τα πυρά του ρωσικού στρατού.

“Ένας φίλος μου Ουκρανός και ο πατέρας του σκοτώθηκαν το περασμένο Σάββατο, πυροβολήθηκαν από τον ρωσικό στρατό και αποφάσισα να έρθω εδώ στα σύνορα για να κάνω κάτι. Είμαι πρώτος ανταποκριτής έκτακτης ανάγκης και παρέχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βοηθάμε τους ανθρώπους να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και άλλα μέσα και να τους απομακρύνουμε από τα σύνορα σε ασφαλές μέρος. Έχω ό,τι χρειάζομαι για να μείνω μερικές εβδομάδες αν χρειαστεί και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου αυτό το διάστημα”, δήλωσε ο Τόμας.

Αποστολή του NEWS 24/7: Δείτε το βίντεο με τις μαρτυρίες

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα