Συγκλονίζει η Paris Hilton για την κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη

Διαβάζεται σε 2'
Συγκλονίζει η Paris Hilton για την κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη
Η Πάρις Χίλτον κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο Καπιτώλιο AP Photo Mariam Zuhaib

Η Πάρις Χίλτον σε ομιλία που έδωσε στην επιτροπή του Κογκρέσου «House Ways and Means», μίλησε για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, αλλά και για τα βιώματα της ίδιας και συγκεκριμένα για την κακοποίηση που δέχτηκε ως έφηβη που ζούσε σε οικοτροφείο.

Η Πάρις Χίλτον αποκάλυψε σε ομιλία της στην επιτροπή του Κογκρέσου «House Ways and Means» η οποία εξετάζει την ενίσχυση της προστασίας της παιδικής πρόνοιας ότι κακοποιήθηκε ως έφηβη στα οικοτροφεία που την έστελναν οι γονείς της, εξαιτίας της προβληματικής συμπεριφοράς που είχε. Η ίδια είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι το οικοτροφείο στο οποίο πέρασε 11 μήνες, λειτουργούσε περισσότερο ως βιομηχανία που αποσκοπούσε στο κέρδος, παρά ως κέντρο παροχής βοήθειας σε νέα παιδιά που έπασχαν από κάποια ψυχική ασθένεια.

Δήλωσε ότι «θα είναι η φωνή για τα παιδιά που οι φωνές τους δεν ακούγονται» και «δεν θα σταματήσει μέχρι η νεολαία της Αμερικής να είναι ασφαλής», καθώς προέτρεψε το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για την προστασία τoυς, όπως αναφέρει το USA Today.

«Όταν ήμουν 16 χρονών με άρπαξαν από το κρεβάτι μου στη μέση της νύχτας και με μετέφεραν σε μία από τις τέσσερις δομές που θα έμενα», δήλωσε η διάσημη κληρονόμος στην επιτροπή του Κογκρέσου.

«Τα προγράμματα αυτά υπόσχονταν θεραπεία, ανάπτυξη και υποστήριξη αλλά αντίθετα, δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω, να κινηθώ ελεύθερα ή ακόμη και να κοιτάξω έξω από ένα παράθυρο για δύο χρόνια…Το προσωπικό με εξευτέλιζε, μου έδιναν με το ζόρι φάρμακα, με κακοποιούσαν σεξουαλικά, με έγδυναν και με έσερναν στους διαδρόμους, ρίχνοντας με τελικά στην απομόνωση».

Υπογράμμισε ότι οι γονείς της Rick και Kathy Hilton δεν γνώριζαν τίποτα για αυτά τα βασανιστήρια γιατί είχαν «εξαπατηθεί» από τα πανάκριβα οικοτροφεία που την έστελναν για τις πολύ καλές μεθόδους και παροχές τους.

«Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε την κατάσταση των νέων που τοποθετήθηκαν από το κράτος και δεν έχουν ανθρώπους να τους επισκέπτονται τακτικά;» ανέφερε.

«Τι είναι πιο σημαντικό; Η προστασία του κέρδους ή οι ζωές αυτών των νέων; Ως μητέρα, αυτές οι ιστορίες μου ραγίζουν την καρδιά», είπε στα μέλη της επιτροπής και κατέληξε: «Αν είστε παιδί σε ίδρυμα της πρόνοιας να ξέρετε αυτό: Σας βλέπω, σας νιώθω και είμαι εδώ για εσάς», είπε στο τέλος της ομιλίας της η Πάρις Χίλτον δηλώνοντας έτσι την υποστήριξη και τηυν αλλυλεγγύη της απέναντι σε παιδιά που δέχονται κακοποίηση στα κέντρα αυτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα