Συναγερμός για πλημμύρες στην Κίνα – Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διαβάζεται σε 2'
Πλημμύρες στην Κίνα (φωτογραφία αρχείου)
Πλημμύρες στην Κίνα (φωτογραφία αρχείου) Associated Press

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές.

Μεγάλα ποτάμια, πλωτές οδοί και τεχνητές λίμνες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας απειλούν να προκαλέσουν επικίνδυνες πλημμύρες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση την Κυριακή να θεσπίσει σχέδια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την προστασία περισσότερων από 127 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση με τις επερχόμενες πλημμύρες «ζοφερή», οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι τμήματα ποταμών και παραποτάμων στις λεκάνες απορροής Σιτζιάνγκ και Μπεϊτζιάνγκ αυξάνουν επικίνδυνα τη στάθμη των υδάτων σε μια σπάνια απότομη αύξηση που έχει μόνο μία στις 50 πιθανότητες να συμβεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το υπουργείο υδάτινων πόρων της Κίνας εξέδωσε συμβουλή έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το CCTV.

Οι αξιωματούχοι της Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με τον Guardian, προέτρεψαν τις υπηρεσίες σε όλες τις κοινότητες και τους δήμους να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή φυσικών καταστροφών, και να διανείμουν αμέσως τα κονδύλια για να διασφαλίσουν ότι οι πληγέντες έχουν φαγητό, ρούχα, νερό και ένα μέρος για να ζήσουν.

Η επαρχία έχει δει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις για αρκετές ημέρες και ισχυρούς ανέμους λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, που έχουν επηρεάσει αρκετές περιοχές της Κίνας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένα 12ωρο έντονης βροχόπτωσης, που ξεκίνησε από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, έπληξε τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επαρχίας στις πόλεις Zhaoqing, Shaoguan, Qingyuan και Jiangmen.

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την πόλη Qingyuan, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ορισμένες εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης στην Zhaoqing υπέστησαν ζημιές, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε ορισμένα μέρη.

Οι αξιωματούχοι στο Qingyuan ανέστειλαν, επίσης, τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 «Παρακαλώ κοιτάξτε την κομητεία Huaiji του Zhaoqing, η οποία έχει γίνει μια υδάτινη πόλη. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά στην ύπαιθρο δεν ξέρουν τι να κάνουν με διακοπές ρεύματος και χωρίς σήμα» είπε ένας χρήστης στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Τα δεδομένα έδειξαν 2.609 υδρολογικούς σταθμούς με ημερήσια βροχόπτωση μεγαλύτερη από 50 χλστ., που αντιπροσωπεύουν περίπου το 59% όλων των σταθμών παρατήρησης. Στις 8 το πρωί της Κυριακής, 27 υδρολογικοί σταθμοί στο Γκουανγκντόνγκ ήταν σε επιφυλακή.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα