Συγγενής του Πούτιν έγινε αρχηγός πολιτικού κόμματος

Συγγενής του Πούτιν έγινε αρχηγός πολιτικού κόμματος
Ρομάν Πούτιν Facebook (Roman Putin)

Η ιστοσελίδα του κόμματος χαρακτηρίζει τον Ρομάν Πούτιν ως "αποτελεσματικό επιχειρηματία" που διαθέτει πείρα στον πολιτικό και κοινωνικό τομέα.

Ένας συγγενής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εξελέγη αρχηγός ενός μικρού πολιτικού κόμματος το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, ελπίζει να μπει στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) τον ερχόμενο χρόνο.

Ο Ρομάν Πούτιν, ο γιος του Ίγκορ Πούτιν, που είναι εξάδελφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, εξελέγη αρχηγός του κόμματος «Ο Λαός κατά της διαφθοράς» για πέντε έτη στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, αφότου ο ίδιος έγινε μέλος του κόμματος τον Ιούνιο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Όπως και ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος μόλις απόκτησε το δικαίωμα για να ασκήσει δύο ακόμη προεδρικές θητείες, έτσι και ο Ρομάν Πούτιν υπήρξε πρώην υπάλληλος της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).

Ο ηλικίας 42 ετών Ρομάν Πούτιν δήλωσε ότι το κόμμα το οποίο ιδρύθηκε το 2014 και έχει στις γραμμές του 4.000 ενεργά μέλη θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Ρομάν Πούτιν προσέθεσε ότι το κόμμα του προτίθεται να διεκδικήσει έδρες στην Κρατική Δούμα, τον επόμενο χρόνο.

Η ιστοσελίδα του κόμματος χαρακτηρίζει τον Ρομάν Πούτιν ως «αποτελεσματικό επιχειρηματία» που διαθέτει πείρα στον πολιτικό και κοινωνικό τομέα.

Τον Μάρτιο ο Ρομάν Πούτιν είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε την δημιουργία άλλου κόμματος, το οποίο θα υπερασπίζονταν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Τότε ο Ρομάν Πούτιν είχε δηλώσει ότι δεν είχε συζητήσει τα πολιτικά του σχέδια με τον πρόεδρο Πούτιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα