Συρία: Υποτασικό επεισόδιο την ώρα της ομιλίας του ο Άσαντ

Συρία: Υποτασικό επεισόδιο την ώρα της ομιλίας του ο Άσαντ
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ SANA via AP

Ο πρόεδρος της Συρίας αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την ώρα της ομιλίας του προς τους νεοεκλεγμένους βουλευτές και αποχώρησε. Επίθεση κατά των ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις.

Αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των νέων βουλευτών που εξελέγησαν τον Ιούλιο αισθάνθηκε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε για λίγο να διακόψει . Όπως διαπιστώθηκε, είχε ένα υποτασικό επεισόδιο. Συνήλθε πολύ γρήγορα και συνέχισε κανονικά, υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών που φώναζαν ρυθμικά: “Με το αίμα και την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για σένα, Μπασάρ”.

Ο πρόεδρος της Συρίας, κατά την ομιλία του, κατήγγειλε τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν στη Δαμασκό οι ΗΠΑ, με βάση τον λεγόμενο “νόμο Σίζαρ”, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια “κλιμάκωση” εναντίον μιας χώρας που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο και τη σοβαρή οικονομική κρίση. Οι νέες κυρώσεις, που τέθηκαν σε ισχύ στα μέσα Ιουνίου συνιστούν «ένα καινούριο στάδιο στην κλιμάκωση» κατά της Συρίας. Αυτό το στάδιο “δεν είναι διαφορετικό επί της ουσίας από εκείνα που προηγήθηκαν”, συνέχισε, λέγοντας ότι «συνεχίζεται η κλιμάκωση για να στραγγαλιστεί ο συριακός λαός».

Ο νόμος Σίζαρ προβλέπει το πάγωμα της βοήθειας για την ανοικοδόμηση της χώρας και μέτρα κατά των ξένων οντοτήτων που συνεργάζονται με τη συριακή κυβέρνηση ή, γεγονός πρωτοφανές, με τις ρωσικές ή ιρανικές οντότητες που είναι παρούσες στη Συρία. Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι δύο σύμμαχοι του συριακού καθεστώτος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι 250 βουλευτές, που όλους τους φορούσαν μάσκα και γάντια, συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη αίθουσα του προεδρικού μεγάρου και όχι στο κοινοβούλιο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Άσαντ είπε επίσης ότι “ο αγώνας κατά της διαφθοράς εντάθηκε τα τελευταία χρόνια», διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει, με νόμιμα μέσα, «να ανακτά τους δημόσιους πόρους που κάποιοι τους έχουν ιδιοποιηθεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα