Ιράν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του 2015

Ο Ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι παραδίδει το κήρυγμά του στο Μεγάλο Τζαμί Ιμάμ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, Ιράν, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020.
Ο Ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι παραδίδει το κήρυγμά του στο Μεγάλο Τζαμί Ιμάμ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, Ιράν, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020. AP

Σε έντονη αντιπαράθεση με τη Δύση, φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση του Ιράν, η οποία απείλησε ότι μπορεί να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015.

Η αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία του 2015 είναι μία από τις επιλογές του Ιράν, δήλωσε την Τρίτη ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Βαέζι, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Συζητήθηκε ότι είναι πιθανό ορισμένοι να στείλουν τον φάκελο του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας Αν συμβεί αυτό, θα λάβουμε αυστηρότερες αποφάσεις όπως η αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία», είπε ο Βαέζι ο οποίος πρόσθεσε πως ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί είχε αναφερθεί προηγουμένως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε επιστολή προς τις ευρωπαϊκές δυνάμεις.
 

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν
SHARE: