Σκληρός και με τους Βρετανούς ο Σόιμπλε

German Minister of Finance Wolfgang Schäuble and Danish Minister for Economic Affairs and the Interior Margrethe Vestager (not seen) during a discussion Show me the money - welfare and European economies at the University of Copenhagen, Thursday, March 29, 2012. (AP Photo/Polfoto, Mie Brinkmann)  DENMARK OUT
German Minister of Finance Wolfgang Schäuble and Danish Minister for Economic Affairs and the Interior Margrethe Vestager (not seen) during a discussion Show me the money - welfare and European economies at the University of Copenhagen, Thursday, March 29, 2012. (AP Photo/Polfoto, Mie Brinkmann) DENMARK OUT AP

"Θέλουμε να κρατήσουμε κοντά μας τους Βρετανούς, αλλά δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις” είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Προτείνει σκληρή στάση απέναντι στη Βρετανία μετά το Brexit

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ότι η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για την έξοδό της από το μπλοκ έπειτα από 40 χρόνια που ήταν μέλος του.

"Θέλουμε να κρατήσουμε κοντά μας τους Βρετανούς, αλλά δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις", δηλώνει ο Σόιμπλε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Osnabruecker Zeitung.

Όπως είπε ο ίδιος, το κύριο ζήτημα στις συνομιλίες για το Brexit είναι να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και για τις δύο πλευρές, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι δύσκολο εξαιτίας των πολλών σύνθετων ζητημάτων που εμπλέκονται και του διετούς χρονοδιαγράμματος.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημέρωσε επισήμως την Τετάρτη τις Βρυξέλλες για την πρόθεση της χώρας της να αποχωρήσει από την ΕΕ ενεργοποιώντας έτσι τη διαδικασία των διετών διαπραγματεύσεων σχετικά με τους όρους του "διαζυγίου".

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η Βρετανία δεν θα διατηρήσει την πρόσβαση που έχει σήμερα στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά, αν δεν αποδεχτεί τους κανονισμούς που συνδέονται με αυτή.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθεί η Βρετανία καθώς το Brexit θα πλήξει έτσι κι αλλιώς όχι μόνο την ίδια αλλά και όλες τις άλλες χώρες στην Ευρώπη.

"Αλλά φυσικά είναι σημαντικό να κρατήσουμε ενωμένη την υπόλοιπη ΕΕ", τόνισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα πως το Λονδίνο θα επιχειρήσει να δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ τους και γι αυτό θα πρέπει να είναι ενωμένα στις συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση.

Φωτό: AP Photo/Polfoto, Mie Brinkmann

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Η ΕΕ ανακοίνωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις

Γερμανία: Δύσκολες προβλέπονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Λουξεμβούργo: Διεκδικεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών από το Λονδίνο

Brexit: Η Μέι προσπαθεί να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους

SHARE:

24Media Network