Με κομμένη την ανάσα: Η στιγμή που καρχαρίας 5,5 μέτρων περνά ξυστά από κολυμβητή

Με κομμένη την ανάσα: Η στιγμή που καρχαρίας 5,5 μέτρων περνά ξυστά από κολυμβητή
Ο καρχαρίας τη στιγμή που περνάει δίπλα από τον κολυμβητή video dailymail

Ένας 48χρονος στη Σκωτία βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από έναν καρχαρία 5,5 μέτρων και δεν έχασε την ευκαιρία να απαθανατίσει την συνάντηση.

Ένας καρχαρίας 5,5 μέτρων ”πιάστηκε” στη φωτογραφική μηχανή ενός 48χρονου περνώντας δίπλα του στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.

Ο Ράιαν Λέιθ είχε αφιερώσει πολλές μέρες στο να αναζητά καρχαρίες στις Νήσους Σέτλαντ. Βέβαια, δεν μπορούσε να μαντέψει πόσο κοντά θα βρισκόταν στον τεράστιο ψάρι.

«Είχα σχεδόν εγκαταλείψει όταν είδα ξαφνικά ένα καρχαρία ακριβώς έξω από την ακτή στο Fladdabister», είπε ο 48χρονος.

Σύμφωνα με τη Mirror ο καρχαρίας που ήταν περίπου 5,5 μέτρα, τρεφόταν με άφθονο πλαγκτόν που βρίσκεται στη θάλασσα γύρω από τη Σκωτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

”Σταμάτησα τη βάρκα και έριξα την άγκυρα. Ο καρχαρίας φάνηκε να ενδιαφέρεται για τη βάρκα και να κολυμπά προς αυτή σχεδόν αμέσως”.

”Τράβηξα πολλές φωτογραφίες στην επιφάνεια και στη συνέχεια, καθώς φαινόταν αρκετά χαλαρός, βούτηξα στο νερό και πήγα στο πλάι του με τον αναπνευστήρα”.

Περίμενα κοντά στο σκάφος και γύρισα στον καρχαρία με το GoPro καθώς περνούσε», είπε. «Ήταν υπέροχο να είσαι στο νερό με ένα τόσο μεγάλο και δυνατό ζώο. “Ήταν κάτι το συναρπαστικό.”

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καρχαρίας που υπάρχει στον κόσμο, μετά τον φαλαινο-καρχαρία.
 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα