Σόιμπλε αντί για Γιούνκερ

Σόιμπλε αντί για Γιούνκερ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο πλέον πιθανός διάδοχος για την προεδρία του Eurogroup, σύμφωνα με το περιοδικό Focus. Διαψεύδει ο ίδιος

Ως το απόλυτο φαβορί φιγουράρει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup τον Ιανουάριο του 2012.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.

"Όταν ακούγονται ονόματα, τις περισσότερες φορές ακούγεται το όνομα του Γερμανού Σόιμπλε. Αν το θέλει, θα γίνει" αναφέρουν οι διπλωμάτες στο Focus.

"Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σίγουρα κάποιος που είναι απολύτως κατάλληλος. Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί σε πολιτικό επίπεδο, αν η κουλτούρα της σταθερότητας πρέπει να επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη", δήλωσε ο πρόεδρος των ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας, Μάρκους Φέρμπερ.

Διαψεύδει ο Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός ωστόσο διέψευσε από τη Μασαλία, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της G8 ότι είναι φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούκερ στην προεδρία του Eurogroup.

"Eίναι παράλογο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Μάρτιν Κράινμπάουμ, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Focus.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διεθνής Πολιτική
SHARE:

24Media Network