Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τους Έλληνες που υποφέρουν

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τους Έλληνες που υποφέρουν

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πάρα πολύ αργά

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του την Τρίτη ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πάρα πολύ αργά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν πηγές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση στο πρακτορείο Reuters, παρόλο που ο κ. Σόιμπλε αναγνώρισε στην ελληνική πλευρά ότι έχει κάνει πρόοδο σε κάποιους τομείς, τόνισε πως σε γενικές γραμμές οι συζητήσεις με την Αθήνα διεξάγονται σε πάρα πολύ αργούς ρυθμούς και δεν έχουν οδηγήσει ακόμα σε κάποια διέξοδο.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να διευκρίνισε πως οι συνομιλίες εκτυλίσσονται γύρω από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για ένα "σχέδιο Β" ούτε για ένα τρίτο πακέτο.

Μία τρίτη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως κατά τη συνεδρίαση πολλοί συμμετέχοντες αμφισβήτησαν την θέληση της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

"Γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος των Ελλήνων υποφέρουν αλλά η ελληνική κυβέρνηση δε μπορεί ακόμα να καταλάβει τι πρέπει να κάνει για να βάλει τέλος σε αυτό το μαρτύριο", σχολίασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με την ίδια πηγή.

SHARE:

24Media Network