Σοκ στην Αργεντινή: 13χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 14χρονο κολλητό του

Σοκ στην Αργεντινή: 13χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 14χρονο κολλητό του
Στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής με τα δύο αγόρια πριν το τραγικό συμβάν

Τουλάχιστον δέκα χτυπήματα στο κεφάλι δέχτηκε ο 14χρονος Χοακίν που εντοπίστηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο σπίτι μόλις εκατό μέτρα από το σχολείο του. Για περιστατικό bullying στο σχολείο κάνει λόγο η οικογένεια.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της πόλης Laboulaye, στην κεντρική επαρχία Córdoba της Αργεντινής, που ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος 14χρονου, με θύτη ένα επίσης ανήλικο αγόρι, ηλικίας 13 ετών.

Έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν πάνω από 48 ώρες, ο 14χρονος Χοακίν Σπεράνι βρέθηκε νεκρός την Κυριακή (2/7) σε εγκαταλελειμμένο σπίτι μόλις εκατό μέτρα από το σχολείο του. Τις επόμενες ημέρες, ο καλύτερος φίλος και συμμαθητής του, ο οποίος είναι μόλις 13 ετών, ομολόγησε το έγκλημα, όπως αναφέρει η El Pais. Κρατείται σε κέντρο ανηλίκων, αλλά λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες.

Και οι δύο έφηβοι ήταν κολλητοί φίλοι από το δημοτικό σχολείο και οι δύο οικογένειες περνούσαν χρόνο μαζί. “Ήταν χρόνια φίλος του Χοακίν, πήγαιναν μαζί στο δημοτικό σχολείο, ήταν εκεί ο ένας στα πάρτι γενεθλίων του άλλου”, δήλωσε μεταξύ άλλων η μητέρα του θύματος, Μαριέλα Φλόρες, σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Télam. “Ως οικογένεια πηγαίναμε στο εξοχικό τους σπίτι. Δεν υπήρχε τίποτα εκεί που να μας τράβηξε ποτέ την προσοχή”. Ο πατέρας του, Μάρτιν Σπεράνι, πρόσθεσε: “Δεν το καταλαβαίνω. Είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσω, απλά δεν το καταλαβαίνω. Θέλω να ξέρω γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω την απάντηση”.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον Χοακίν και τον 13χρονο να βγαίνουν από το χώρο του σχολείου την περασμένη Πέμπτη. Ήταν πεζοί και έδειχναν χαρούμενοι. Η αστυνομία δεν εντόπισε κανένα σημάδι για το τι είχε συμβεί, ούτε εστίασε αρχικά στον φίλο, παρά το γεγονός ότι είχε επιστρέψει στο σχολείο μόνος του. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών που διήρκεσε η έρευνα, ο δράστης προσποιήθηκε ότι συνεργαζόταν με την αστυνομία, παρέχοντας ψευδή στοιχεία που καθυστέρησαν την ανακάλυψη του πτώματος του Χοακίν. Εντοπίστηκε την Κυριακή από γείτονες και συγγενείς του θύματος που συμμετείχαν στην έρευνα.

“Περπατούσαμε με δύο ξαδέλφια του και περάσαμε από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μπήκαμε μέσα και μόλις μπήκαμε, είδαμε το πτώμα. Τα ξαδέρφια άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μετά από αυτό, καλέσαμε την αστυνομία και μας έβγαλαν από το μέρος”, δήλωσε ένας κάτοικος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η μητέρα του Χοακίν θεωρεί επίσης υπεύθυνο το σχολείο που δεν την ενημέρωσε ότι ο γιος της απουσίαζε το απόγευμα της Πέμπτης. Το ποδήλατο με το οποίο πήγαινε στο σχολείο ήταν ακόμα σταθμευμένο εκεί. Η μητέρα δήλωσε ότι ο γιος της υπέστη bullying στο σχολείο και κατηγόρησε τη διεύθυνση ότι δεν έκανε τίποτα παρά τις καταγγελίες της.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της αυτοψίας, ο Χοακίν πέθανε από τραύμα στο κεφάλι που τον σκότωσε ακαριαία. Δέχτηκε τουλάχιστον 10 χτυπήματα στο κεφάλι και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αντιστάθηκε.

Η οικογένεια του Σπεράνι αμφισβήτησε την επίσημη θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς έφηβος έδρασε μόνος του. Πιστεύουν ότι ο ανήλικος είχε συνεργούς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα