Σοκ στην Αυστραλία: Κρατούσαν αυτιστικό παιδί σε κλουβί

Σοκ στην Αυστραλία: Κρατούσαν αυτιστικό παιδί σε κλουβί

Σοκαριστικές φωτογραφίες από το σχολείο όπου κρατούνταν ο μικρός κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων

Ένα 10χρονο αυτιστικό αγόρι κρατούνταν σε κλουβί μέσα στο σχολείο του στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα το αγόρι κρατούνταν σε ένα κελί που είχε χτιστεί μέσα σε μια αίθουσα στο σχολείο του στη Canberra.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώνουν αν ήταν βάσιμοι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί, για να ανακαλύψουν ότι ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου είχε παραγγείλει τη κατασκευή του κελιού, με τη δικαιολογία ότι χρειαζόταν ένα μέρος ηρεμίας για έναν από τους μαθητές.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι ίδιες οι αρμόδιες αρχές είχαν εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή, ωστόσο τονίζουν ότι δεν γνώριζαν την ακριβή αιτία για το αίτημα του διευθυντή.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, για το οποίο δεν είχαν λάβει γνώση, με αποτέλεσμα να απολύσουν τον διευθυντή. Ενώ, μετά από έρευνα που διεξήχθη στα δημόσια σχολεία της χώρας, ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που είχε συμβεί μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Την ίδια στιγμή, δεν γίνεται γνωστό αν οι κηδεμόνες του παιδιού είχαν λάβει γνώση για το πώς περνούσε το παιδί τους τις ημέρες του στο σχολείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η απόδειξη ότι οι αρχές πρέπει αν λάβουν μέτρα για την εκπαίδευση των ευάλωτων ομάδων των πολιτών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

(Πηγή: Mashable)

SHARE:

24Media Network