Σοκ στην Κίνα: Χτύπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του και περαστικοί δεν έκαναν τίποτα

Σοκ στην Κίνα: Χτύπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του και περαστικοί δεν έκαναν τίποτα
Κίνα: Χτυπάει μέχρι θανάτου τη σύζυγό του και περαστικοί παρακολουθούν αμέτοχοι - Οργή στα social media WHATS ON WEIBO

Οργή έχει προκαλέσει το οπτικό υλικό που δείχνει έναν άνδρα στην Κίνα να χτυπάει μέχρι θανάτου τη σύζυγό του στην άκρη του δρόμου και περαστικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οπτικό υλικό και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Κίνα εμφανίζουν έναν άνδρα να χτυπάει μέχρι θανάτου την σύζυγό του καθώς περαστικοί παρακολουθούν αμέτοχοι προκαλώντας οργή και εγείροντας νέα ερωτήματα για την ενδοοικογενειακή βία.

Οι φωτογραφίες της επίθεσης εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά έντυπα την Κυριακή και έχουν αναπαραχθεί έκτοτε εκατομμύρια φορές.

ADVERTISING

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε όταν το παντρεμένο ζευγάρι χτύπησε κατά λάθος ένα όχημα με το ηλεκτρικό του σκούτερ στην πόλη Σουοντζόου.

Η γυναίκα προσπάθησε να εμποδίσει τον σύζυγό της από το να εμπλακεί σε καυγά με τον οδηγό σκούτερ όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Ξέσπασε καυγάς μεταξύ τους και εκείνος τραβώντας την στην άκρη του δρόμου την σκότωσε χτυπώντας την με ό,τι βρήκε εκεί μπροστά του, δηλαδή με τούβλα και μυτερά γεωργικά εργαλεία, σύμφωνα με το Whats on Weibo.

Σοκ στην Κίνα: Χτύπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του και περαστικοί δεν έκαναν τίποτα
Η γυναίκα προσπαθεί να αποτρέψει τον σύζυγό της από το να καυγαδίσει με τον οδηγό που τράκαρε WHATS ON WEIBO

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι: "Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση από τα όργανα δημόσιας ασφάλειας και η υπόθεση βρίσκεται υπό πλήρη διερεύνηση".

Στο οπτικό υλικό, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και πεζοί, ανάμεσά τους και παιδιά, φαίνονται να παρακολουθούν αμέριμνοι την επίθεση του άνδρα προς την σύζυγό του να εκδηλώνεται στην άκρη του δρόμου.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν χιλιάδες σχόλια με τους περισσότερους χρήστες να καταγγέλλουν την αδράνεια των περαστικών και την αδιαφορία που υπάρχει απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία σε κάποιους τομείς της κινεζικής κοινωνίας.

"Δεν κρατάει αυτόματο όπλο, γιατί κανένας δεν προσπάθησε να τον σταματήσει;", αναρωτιέται ένας χρήστης.

Η Κίνα θέσπισε έναν συγκεκριμένο νόμο ποινικοποίησης της ενδοοικογενειακής βίας το 2015. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η ενδοοικογενειακή βία συχνά αγνοείται.

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος, η κυβερνητική Πανκινεζική Ομοσπονδία Γυναικών εκτιμούσε ότι περίπου μια στις 4 γυναίκες στην Κίνα έχει πέσει θύμα βίας από τον σύζυγό της στη διάρκεια του γάμου της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κάθε χρόνο οι αρχές καταγράφουν περίπου 40.000 με 50.000 καταγγελίες.

Η οργή που προκλήθηκε από το περιστατικό θυμίζει ένα συμβάν του 2011, το οποίο είχε καταγραφεί από κάμερα, με ένα νήπιο στην πόλη Φοσάν, το οποίο χτυπήθηκε από ένα όχημα δύο φορές και δεκάδες περαστικοί το αγνόησαν.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνουν ότι υπάρχει μια ευρεία άποψη στην Κίνα πως όποιος προσφερθεί να βοηθήσει πιθανόν να κληθεί να καλύψει το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Προσοχή σκληρές εικόνες!

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
SHARE:

24Media Network