"Σοκαρισμένος" ο πρέσβης της Ουκρανίας με χάρτη που δείχνει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας

"Σοκαρισμένος" ο πρέσβης της Ουκρανίας με χάρτη που δείχνει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γαλλία ανακάλυψε πως στο νέο Άτλαντα επώνυμων εκδόσεων η Κριμαία εμφανίζεται πλέον και επίσημα ως τμήμα της Ρωσίας

"Βαθύτατα σοκαρισμένος" δήλωσε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γαλλία, Όλεγκ Σάμσουρ, καθώς ανακάλυψε ότι στον Κοινωνικοοικονομικό Άτλαντα του 2016 των εκδόσεων Larousse περιλαμβάνεται και ένας χάρτης που εμφανίζει τη χερσόνησο της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας.

Οι εκδόσεις Larousse, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο για το θέμα, ανέφεραν ότι "δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση".

"Παρά τον αστερίσκο που αναφέρει ότι η Κριμαία «συνδέθηκε» (ούτε καν «προσαρτήθηκε») από τη Ρωσία, αυτή η εικόνα στην πραγματικότητα νομιμοποιεί την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Ρωσίας" ανέφερε ο Σάμσουρ σε μήνυμα που έστειλε στις 10 Οκτωβρίου στον εκδοτικό οίκο και αναρτήθηκε στη σελίδα της πρεσβείας στο Facebook.

"Αυτού του είδους οι ψευδείς πληροφορίες παίζουν το παιχνίδι της ρωσικής προπαγάνδας", συνεχίζει ο Ουκρανός διπλωμάτης δηλώνοντας "βέβαιος" ότι ο εκδοτικός οίκος "θα τιμήσει το όνομά του και θα διορθώσει αυτό το επονείδιστο λάθος".

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία τον Μάρτιο του 2014, μετά από ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα στο οποίο το 97% των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία. Η προσάρτηση έχει καταγγελθεί κατ' επανάληψη από τη διεθνή κοινότητα.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network