Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στη Σαουδική Αραβία – Τουλάχιστον 20 προσκυνητές, νεκροί στη Μέκκα

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στη Σαουδική Αραβία – Τουλάχιστον 20 προσκυνητές, νεκροί στη Μέκκα

Παρανάλωμα του πυρός έγινε λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές στη Μέκκα μετά από σύγκρουση πάνω σε γέφυρα. Τουλάχιστον 20 νεκροί και 30 τραυματίες. Συγκλονιστικά βίντεο.

Τραγικό θάνατο βρήκαν 20 άνθρωποι, ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση λεωφορείου σε γέφυρα ενώ μετέφερε προσκυνητές στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, τη Δευτέρα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το λεωφορείο να τυλιχτεί στις φλόγες, με τα πλάνα να προδίδουν τη σφοδρότητα του τροχαίου αλλά και την έκταση της φωτιάς.


Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Ασίρ, ενώ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια, εντός του λεφωφορείου βρίσκονταν άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων”, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μεταφορά προσκυνητών στο οδικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά κατά τη διάρκεια του Χατζ, όταν σχηματίζονται ατελείωτα μποτιλιαρίσματα από τα λεωφορεία που είναι γεμάτα πιστούς.

Τον Οκτώβριο του 2019, 35 ξένοι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με βαρύ όχημα κοντά στη Μεδίνα.

Τα προσκυνήματα των μουσουλμάνων χαρακτηρίζονται ο κινητήρας του τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, τομέα στον οποίο βασίζεται η πολιτική ηγεσία του βασιλείου στην προσπάθειά της να διαφοροποιήσει την οικονομία της, που είναι εξαρτημένη σε κρίσιμο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα