Χιλή: Σοκαριστικό βίντεο με αστυνομικές αύρες να τραυματίζουν σοβαρά διαδηλωτή

Χιλή: Σοκαριστικό βίντεο με αστυνομικές αύρες να τραυματίζουν σοβαρά διαδηλωτή
H ένταση στη Χιλή δεν υποχωρεί AP

Νεαρός διαδηλωτής λίγο έλειψε να σκοτωθεί από ενέργειες αστυνομικών οχημάτων στο Σαντιάγο. Το βίντεο είναι πραγματικά σοκαριστικό.

Αποτροπιασμό προκαλεί video που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Χιλή και το οποίο δείχνει αστυνομικές αύρες να πέφτουν πάνω σε νεαρό, διαδηλωτή και να τον τραυματίζουν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα (ώρα Χιλής) στην πλατεία Μπαγκεδάνο στο Σαντιάγο στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται εδώ και δύο μήνες.

Στο video ο νεαρός φαίνεται να προσπαθεί να ξεφύγει την ώρα που οι δύο αύρες (μία από δεξιά και μία από αριστερά) τον κυκλώνουν και τον βάζουν στη μέση χτυπώντας τον. Αμέσως μετά αλλάζουν πορεία και απομακρύνονται από το σημείο την ώρα που άλλοι διαδηλωτές σκύβουν πάνω από τον νεαρό.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι ο αρχηγός των συγκεκριμένων αστυνομικών δυνάμεων Ενρίκε Μόνρας έκανε λόγο για “απερίσκεπτη ενέργεια” του νεαρού και μίλησε για τραυματισμούς αστυνομικών και κλοπή μηχανής της αστυνομίας.

Η εισαγγελία του Σαντιάγο άσκησε δίωξη κατά τον αστυνομικών ενώ ο 20χρονος (Οσκαρ Πέρες το όνομά του) υπέστη από το χτύπημα κάταγμα και στα δύο ισχία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα