Σομαλία: 4 νεκροί σε επίθεση των Σεμπάμπ

Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ
Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ ASSOCIATED PRESS

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να βρεθούν νεκροί. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ, που συνδέονται με την Αλ -Κάιντα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, από την οποία τραυματίσθηκαν επίσης Τούρκοι μηχανικοί που εργάζονται για την κατασκευή μιας οδού δυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ, που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.

ADVERTISING

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου σε δρόμο στην είσοδο της πόλης Αφγκόγε, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων από το Μογκαντίσου. Σύμφωνα με πολλές πηγές, μεταξύ των οποίων και πηγές στους Σεμπάμπ, στόχος της επίθεσης ήταν ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείται από Τούρκους μηχανικούς οι οποίοι εργάζονται για την κατασκευή ενός δρόμου.

«Ήταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντιραχμάν Άνταν, ένας αστυνομικός της περιφέρειας του Αφγκόγε. «Διεξάγεται έρευνα, όμως οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς καθώς και για αριθμό τραυματιών, μεταξύ των οποίων Τούρκοι πολίτες» οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Μογκαντίσου για νοσηλεία.

«Απ' ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τρεις Τούρκοι μηχανικοί και ο διερμηνέας τους τραυματίσθηκαν. Τραυματίσθηκαν επίσης από την έκρηξη δύο αστυνοιμικοί», είπε στο Ρόιτερ ένας άλλος αστυνομικός της Αφγκόγε, ο Νουρ Άλι.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Μουχιντίν Γιουσούφ, «η έκρηξη ήταν τεράστια, κατέστρεψε ένα κοντέινερ που χρησιμοπιούνταν από τους Τούρκους μηχανικούς που εργάζονται για την κατασκευή της οδού του Αφγκόγε.

«Υπήρχαν αστυνομικοί για την ασφάλεια των Τούρκων μηχανικών καθώς και άλλα άτομα συγκεντρωμένα κοντά στο σημείο οδικού ελέγχου όπου βρισκόταν το κοντέινερ. Είδα τα πτώματα ανθρώπων και είδα τους Τούρκους εργάτες τραυματισμένους από την έκρηξη», δήλωσε ο Άχμεντ Σαΐντ, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε, επικαλούμενο πληροφορία της τουρκικής πρεσβεία στο Μογκαντίσου, πως τέσσερις Τούρκοι, εργαζόμενοι σε κατασκευαστική εταιρία, τραυματίσθηκαν στην επίθεση και νοσηλεύονται.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία

24Media Network