Σομαλία: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από συμπλοκή σε φυλακή

Σομαλία: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από συμπλοκή σε φυλακή
Αστυνομία στη Σομαλία AP

Κρατούμενοι κατάφεραν να αρπάξουν τα όπλα των φρουρών. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών και οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μέσα στη μεγαλύτερη φυλακή του Μογκαντίσου, αφού κρατούμενοι κατάφεραν να αρπάξουν τα όπλα των φρουρών, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

«Σημειώθηκε βίαιη ανταλλαγή πυρών μέσα στη φυλακή, όπου ορισμένοι κρατούμενοι άρπαξαν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν τους φύλακες. Οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο και σκότωσαν τέσσερις κρατούμενους», είπε ο Άμπντι Ντέρε, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

«Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς απέκτησαν πρόσβαση στα όπλα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι οι κρατούμενοι που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο είναι ισλαμιστές Σεμπάμπ, ορισμένοι εκ των οποίων εκτίουν ποινή ισόβιων δεσμών.

«Η κατάσταση στη φυλακή επιστρέφει στο φυσιολογικό. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη μάχη σκοτώθηκαν», ανέφερε εξάλλου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πληροφοριών, Ισμαήλ Μουκτάρ Ομάρ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι εκτός από πυρά ακούστηκαν και εκρήξεις χειροβομβίδων μέσα στον χώρο της φυλακής.

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από την πρωτεύουσα το 2011 και στη συνέχεια έχασαν σχεδόν όλα τα προπύργιά τους. Εξακολουθούν όμως να ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο, απ’ όπου εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων. Η οργάνωση αυτή συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version