Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκε χωριό 7.000 ετών – Αρχαιότερο και από τις πυραμίδες της Γκίζας

Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκε χωριό 7.000 ετών – Αρχαιότερο και από τις πυραμίδες της Γκίζας
Σπουδαία νεολιθική ανακάλυψη στην Αίγυπτο AP

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο οικισμός κατοικούταν περί το 5.000 π.Χ., γεγονός που τον καθιστά προγενέστερο της εποχής των Φαραώ και τουλάχιστον 2.500 χρόνια παλαιότερο από τις πυραμίδες της Γκίζας.

Έναν προϊστορικό οικισμό ηλικίας τουλάχιστον 7.000 ετών έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Δέλτα του Νείλου, στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο οικισμός κατοικούταν περί το 5.000 π.Χ. Αν ευσταθούν και επιβεβαιωθούν οι υπολογισμοί τους, πρόκειται για μια ανακάλυψη τεράστιας σημασίας, καθώς θα σημαίνει ότι το χωριό αυτό είναι σημαντικά προγενέστερο της περιόδου των Φαραώ και χτίστηκε περί τα 2.500 χρόνια πριν από τις πυραμίδες της Γκίζας.

Ο οικισμός της νεολιθικής περιόδου, σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, βρέθηκε στην περιοχή Tell el Samara, 140 χλμ βόρεια του Καΐρου.

Οι υπολογισμοί των ειδικών για την παλαιότητα των ευρημάτων στηρίχθηκαν στην ανακάλυψη σιλό από οστά ζώων και τροφίμων που βρέθηκαν στο σημείο. Ο οικισμός περιλαμβάνει σειρά σπιτιών που σύμφωνα με τα έως τώ ρα στοιχεία φαίνεται να κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές περιόδους στο σύνολό τους.

Προϊστορικός οικισμός στην Αίγυπτο AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα