Η κυβέρνηση των εκατομμυριούχων

Η κυβέρνηση των εκατομμυριούχων
© REUTERS

Σε κυβέρνηση εκατομμυριούχων αναδεικνύεται η βρετανική, με την περιουσία καθενός από τα μέλη της -Συντηρητικών και Φιλελεύθερων- να ξεπερνά το 1 εκ. λίρες, σύνολο 70 εκ ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλλαν και από τις οποίες προκύπτει πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της βρετανικής  κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελευθέρων  Δημοκρατικών Νικ Κλέγκ κατηγορεί την απερχόμενη εργατική κυβέρνηση ότι, "σκόρπαγε απλώς τα χρήματα από το παράθυρο και για τούτο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ακόμη πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα από εκείνο που αρχικά πίστευα για να διαχειρισθούμε αυτήν την τεράστια μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά μας", έρχεται στο φως της δημοσιότητας στις Βρετανικές εφημερίδες ο επικαλούμενος "συνασπισμός των εκατομμυριούχων".

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός  Συντηρητικών και Φιλελευθέρων Δημοκρατών έχει  23 από το μέλη 29 του με περιουσιακά στοιχειά και επενδύσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο λίρες!

Οι βρετανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για το πιο πλούσιο  υπουργικό συμβούλιο αξίας 60 εκατομμυρίων λιρών όπου  οι Φιλελεύθεροι δημοκράτες είναι εξίσου πλούσιοι με τους συντηρητικούς.  

Η  κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί έχει  υιοθετήσει τη λέξη "δικαιοσύνη" ως ένα από τα καθοριστικά συνθήματα της, αλλά η ομάδα των  υπουργών της  συντάχθηκε σχεδόν αποκλειστικά από την τάξη της  οικονομικής ελίτ - που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πολιτική για άλλη μια φορά  διαφυλάττει  τους πλούσιους, αναφέρει σε άρθρο της η Ντέιλι Μαίλ.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην λίστα των υπουργών για του λόγου το αληθές .

Πρώτος στη λίστα είναι ο νέος  Επικεφαλής της Βουλής των Λόρδων και  Καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ ο Λόρδος Στράτσικλαιντ με περιουσία 10 εκατομμύριων λιρών.

Έχει τεράστια ακίνητη περιουσία και μετοχές. Το σπίτι του στο Γουέστμιστερ κοστίσει   2.3 εκατομμύρια λίρες.

Δεύτερος στη λίστα έρχεται ο Φιλίπ Χάμοντ, νέος  Υφυπουργός Μεταφορών με περιουσία  7,5 εκατομμύρια λίρες.

Έχει στην ιδιοκτησία του μετοχές και μερίσματα της εταιρίας  Castlemead αξίας   6 εκατομμυρίων λιρών. Έχει και αυτός σπίτι στο Γουέστμιστερ άξιας 400.000 λιρών.

Τρίτος στη λίστα βρίσκεται ο Τζόρτζ  Όσμπορν, ο νεότερος υπουργός οικονομικών στην Βρετανία εδώ και ένα αιώνα.

Ο Όσμπορν έχει μετοχές 2 εκατομμυρίων λιρών στην  εταιρία του πατέρα του, Osborne & Little. Ζει σε ένα  σπίτι αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου

Τέταρτος στη λίστα είναι ο Τζέρεμι Χόυντ με περιουσία 4,5 εκατομμύρια λίρες, ο Χούντ είναι Υφυπουργός Πολιτισμού  Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού.

Πέμπτος στη λίστα φιγουράρει ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με περιουσία που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια λίρες.

Μόλις δωδέκατος στη λίστα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και  αρχηγός των Φιλελευθέρων  Δημοκρατικών Νικ Κλέγκ με περιουσία 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

SHARE:

24Media Network